marți, 19 martie, 2024

Cele 5 semne neobisnuite ca ai lipsa de fier

Distribuie:

Publicat:

In momentul in care organismul are o deficienta de fier, incepe sa iti dea semne, precum obosealaapatia, lipsa puterii de concentrare, insa pot aparea si alte manifestari, mai ciudate. 

1. Simti pofta de a manca argila

O ciudatenie care poate sa indice lipsa de fier este o pofta inexplicabila de a manca pamant, argila, carton. Este o afectiune care poarta numele de pica. Suplimentele de fier pot diminua aceste pofte alimentare ciudate, pe care unii oameni se si tem sa le recunoasca. 

2. Unghii casante

Starea noastra de sanatate se poate citi si pe unghii. Unghiile casante, care se rup usor, pot fi semnul unei deficiente de fier. Unghiile pot lua si forma de lingura, potrivit prevention.com. 

3. Buze crapate

O iarna geroasa, hidratarea insuficienta sunt cateva cauze ale aparitiei buzelor crapate. Insa daca problema persista, desi folosesti cu balsam si te hidratezi corect, de vina poate sa fie lipsa de fier din corp.
 
4. Pofta de gheata
 
In cazul in care iti este pofta de gheata, este unul dintre primele semne care indica anemia prin deficienta de fier. Se pare ca oamenii poftesc la cuburi de gheata pentru a-si amorti limba, care, nu de putine ori, la persoanele care sufera de anemie, este usor inflamata si dureroasa.
 
5. Sindromul picioarelor nelinistite

Daca de la o vreme simti nevoia sa iti misti picioarele, dar simti si furnicaturi, acest lucru poate fi semnul unei deficiente de fier. Este impoprtant sa mergi la un consult medical.
Lipsa fierului incetineste productia de celule rosii din corp, de unde apare si starea de oboseala. Anemia se trateaza atat cu suplimente alimentare cu fier, la recomandarea medicului, dar si printr-o dieta care presupune consumul de alimente bogate in fier, precum broccoli, cereale integrale, ficat de vita, spanac.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img