marți, 19 martie, 2024

Cele 5 simptome de disfunctie renala pe care le ignori cel mai adesea

Distribuie:

Publicat:

Prevalenta bolilor renale este ingrijorator de mare, in conditiile in care expunerea noastra din ce in ce mai mare la toxine ne face tot mai vulnerabili la astfel de afectiuni. Odata ce functia renala devine compromisa, impactul se rasfrange asupra intregii sanatati corporale. De aceea este important sa stii cum sa recunosti semnele de leziuni renale si metodele naturale la care poti apela pentru a sprijini functia renala.

Durerile lombare

Durerile lombare sunt primele si cele mai concludente semne ale disfunctiilor renale sau a incetinirii activitatii normale a rinichilor.

Uneori aceste simptome se resimt doar pe o parte a corpului, care se intensifica atunci cand dormi pe partea respectiva. Localizarea durerii indica faptul ca este afectat rinichiul de pe acea parte. In schimb, de cele mai multe ori durerea radiaza si in segmentul opus al corpului, sau ajunge sa cuprinda in timp ambele segmente.

Un exemplu tipic este resimtirea acestor dureri dimineata la trezire sau in toiul noptii, fie doar pe o parte, fie in regiunea ambilor rinichi. Durerile sunt asociate adeseori cu urinare incompleta si dureroasa. Dupa urinare, simptomele se atenueaza sau pot disparea complet.

Acesta este un semnal de alarma cu privire la disfunctiile renale care, din fericire, se instaleaza de timpuriu. Ascultarea acestui simptom creste eficienta tratamentelor existente.

Eruptiile cutanate, mancarimea si uscarea pielii

Rinichii ajuta la eliminarea deseurilor din sange, astfel incat atunci cand nu isi indeplinesc in mod eficient aceste atributii, deseurile acumulate pot cauza eruptii cutanate, precum si senzatii accentuate de mancarime, arsura, usturime si uscaciune a pielii.

Iritatiile pielii sunt un semn precoce al leziunilor renale, unul pe care ar trebui sa-l iei in serios. Degeaba folosesti creme dermatologice daca nu iei nici un fel de masuri pentru remedierea problemelor de fond.

Modificarile functiei renale

Deoarece rinichii sunt responsabili cu productia de urina, disfunctiile se rasfrang imediat asupra frecventei de urinare si a calitatii urinei. Principalele modificari sunt:

• Urina cu aspect spumos

• Cresterea frecventei de urinare pe timpul noptii

• Crestere generalizata a frecventei de urinare in combinatie cu o crestere cantitativa a productiei de urina si modificari de aspect (paloare a urinei)

• Scadere generalizata a frecventei de urinare in combinatie cu o scadere cantitativa a productiei de urina si modificari de aspect (urina de culoare inchisa)

• Senzatie de presiune la urinare sau urinare dificila

• Urinare cu sange

Aceste modificari preliminare ale functiei urinare sunt semne ale unor probleme renale moderate, in timp ce modificarile de coloratie a urinei pot semnala leziuni acute.

Aparitia de edeme localizate

Rinichii elimina deseurile si fluidele excedentare din organism, astfel incat atunci cand aceste organe nu functioneaza in mod corespunzator si nu isi indeplinesc functiile in intregime, corpul ajunge sa retina lichid. Rezultatul este adesea umflarea fetei, mainilor, picioarelor, gleznelor, si picioarelor.

In acest moment, leziunile renale au devenit mult mai acute si necesita imediat interventie medicala.

Oboseala si senzatie de slabiciune

Rinichii produc un hormon numit eritropoietina, care sprijina productia de celule rosii sau hematii, principalele responsabile cu transportul de oxigen pe calea sangelui. Bolile renale au drept consecinta scaderea nivelurilor acestui hormon, ceea ce duce la anemie.

Oxigenarea defectuoasa a tesuturilor provoaca oboseala si stari de slabiciune generala, ceea ce reclama o interventie medicala prompta.

Cauze ale disfunctiilor renale

Una din principalele cauze ale problemelor renale o constituie intoxicarea cu un metal greu numit cadmiu, intalnit mai ales in mediile de combustie a petrolului si a carbunelui si in zonele de incinerare a deseurilor municipale. Cadmiul se intalneste, de asemenea, in ingrasamintele fosfatice care contamineaza adesea alimentele pe care le consumam.

Este important sa retii faptul ca fumatorii inhaleaza in mod direct cadmiu in plamani. Nivelurile de cadmiu sunt cel putin de doua ori mai crescute in randul fumatorilor comparativ cu persoanele nefumatoare.

Moduri de a sprijini functia renala

Principalele moduri prin care poti imbunatati in mod natural functia renala sunt regimurile alimentare si modificarea stilului de viata.

Mai intai de toate, renunta la fumat si evita mediile si produsele care contin cantitati excesive de cadmiu. Fa multa miscare, bea apa in cantitati adecvate, si consuma in fiecare zi suc de afine neindulcit.

De asemenea, ar fi bine sa iei in considerare folosirea de produse naturiste pe baza de matase de porumb, boabe de ienupar, frunze de strugurii-ursului, coada-calului, radacina de brusture, flori de splinarita si de Chanca Piedra.

sursa: secretele.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img