sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cele mai eficiente medicamente pentru tratarea racelilor

Distribuie:

Publicat:

1. Pentru nasul infundat: cel mai bun e spray-ul cu solutie salina.
Multi folosesc decongestionante, insa pot avea efecte secundare, precum: insomnia, cresterea tensiunii arteriale si stare de agitatie. Solutia salina nu are efecte secundare si e usor de folosit. Cautati una cu apa purificata si clorura de sodiu, e cea mai curata varianta, fara aditivi. Cand simtiti ca va ia raceala, pulverizati-o in nas. Sarea usuca mucoasa si elimina microbii.

2. Pentru stranut si nasul care curge: antihistaminice de tip vechi.
Efectul lor dureaza intre 4-6 ore, mai mult decat la cele mai noi, care provoaca ameteli. Nu va urcati la volan, va pot afecta calitatile motorii. Tipurile mai noi functioneaza la alergii.

3. Pentru durere in gat: ibuprofenul e recomandat.
Multi dau bani pe pastile de gat. Efectul lor e de doar 20 de minute si, adesea, contin zahar (ceea ce nu face bine la dinti), aducandu-ne un aport caloric inutil. Ibuprofenul dureaza mai mult, cateva ore, si trateaza cauza durerii: inflamatia. Si e ieftin.

4. Pentru tuse, care poate fi seaca sau umeda. Medicatia trebuie aleasa in functie de tipul de tuse.
Daca e o tuse seaca, e nevoie de un inhibitor al reflexului de a tusi; alegeti unul cu efect de 12 ore, nu de 4, pentru ca e bine sa dureze mai mult. Pentru tusea umeda, se folosesc expectorante. Si se iau cu un pahar de apa; ele elibereaza mucoasa si lubrifiaza gatul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img