News Flash:

Cele mai frecvente reclamatii depuse la ITM Vaslui

10 Iulie 2015
4763 Vizualizari | 0 Comentarii
rhfhhhgf
"Stau si cate 10 sau 12 ore la munca". Asta reclama cel mai frecvent salariatii la Inspectoratul Teritorial de Munca. De asemenea, si faptul ca nu li se acorda perioada de concediu stabilita prin Codul Muncii.

Muncesc peste program , nu sunt retribuiti si nici nu li se respecta perioada de concediu. Acestea sunt principalele nemultumiri ale salariatilor vasluieni. Multi dintre ei fac reclamatii la ITM Vaslui. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui, multe din aceste plangeri se confirma.

 „Sunt sesizari ,in marea majoritate sunt neconformitati in ceea ce priveste repausul saptamanal si planificarea concediilor care nu se respecta. Asta reclama cel mai frecvent salariatii , ca nu se respecta timpul de lucru. Au scazut insa sesizarile cu privire la neacordarea salariilor. Probabil o serie de angajati s-au adresat direct instantei pentru a-si recupera sumele restante. Trebuie spus insa ca in multe cazuri aceste plangeri se confirma, iar noi am trasat masuri si am dat sanctiuni" ,spun inspectorii ITM.

 Mai trebuie spus ca in Vaslui, in ultimul an, nu munca la negru a fost principala problema cu care s-au confruntat inspectorii de munca, ci asa zisa munca la gri. Zeci de angajati figureaza in scripte ca lucreaza doar patru sau sase ore, iar ei au program normal, ba uneori chiar prelungit.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 24 queries | Mysql time :0.035827 (s)