vineri, 19 aprilie, 2024

Cele mai interesante muzee din Romania

Distribuie:

Publicat:

Castelul Peles, complexul muzeal Astra, muzeul Brukenthal sau Palatul Culturii din Iasi, sunt doar cateva dintre cele mai vizitate institutii muzeale din tara, unde vei avea ocazia sa descoperi unele dintre cele mai importante artefacte istorice sau obiecte de arta.

Castelul Peles, simbolul orasului Sinaia

Fosta resedinta de vara a regilor, Castelul Peles a fost construit la initiativa regelui Carol I, intre anii 1873 si 1914, fiind unul dintre cele mai impresionante edificii culturale din Europa. Muzeul national Peles gazduieste o multime de artefacte importante in cele 160 de camere, dar si in salile somptuoase, printre care cele mai importante colectii de tablouri din Europa, dar si o expozitie cu peste 4000 de arme care apartin secolelor XIV-XVII.

De asemenea, in cadrul Bibliotecii Regale multe dintre cartile istorice au coperte din piele gravate cu litere de aur. Castelul Peles este considerat unul dintre cele mai valoroase muzee din tara, reusind sa adune in fiecare an, mai bine de 300.000 de vizitatori.

Complexul muzeal ASTRA, despre Sibiul traditional

Unul dintre cele mai importante muzee in aer liber din Europa, este fara indoiala Astra din Sibiu care gazduieste in incinta sa mai multe muzee precum cel al Civilizatiei Populare Traditionale, Muzeul de etnografie si arta populara saseasca ”Emil Sigerus”, Muzeul de etnografie universala ”Franz Binder” etc. In cadrul complexului poti afla o multime de lucruri interesante cu privire la istoria orasului, dar si la obiceiurile sibienilor. Complexul muzeal reuseste sa adune in fiecare an circa 409.650 de vizitatori din toate colturile Europei.

Muzeul Brukenthal, o capodopera arhitecturala

Construit dupa modelul palatelor vieneze in stilul barocului tarziu, Brukenthal este unul dintre cele mai vechi muzee din Romania, aflat in centrul Sibiului. Gazduieste colectii importante de arta europeana, romaneasca si decorativa, si mai bine de 300.000 de artefacte valoroase printre care se regasesc manuscrise, carti foarte vechi si reviste.

Palatul Culturii, din Iasi

Inaugurat de Regele Ferdinand I al Romaniei, Palatul Culturii din Iasi gazduieste Complexul Muzeal National „Moldova” care cuprinde mai multe muzee. Printre care Muzeul Etnografic al Moldovei si cel de Istorie, Muzeul de Arta, dar si Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img