marți, 19 martie, 2024

CELE MAI INTERESANTE SFERTURI DE FINALA DIN ISTORIA CHAMPIONS LEAGUE

Distribuie:

Publicat:

Ne aflam intr-o perioada de pauza competitionala pentru marile campionate ale Europei, asadar inainte de a trece in revista momente istorice din Champions League, ne putem orienta momentan pe pronosticurile din fotbal de maine. UEFA Champions League reprezinta fara indoiala competitia suprema inter-cluburi, din lume. An de an se duelaza pentru trofeul suprem “crema” Europei, iar spectacolul este la el acasa. Ne apropiem cu pasi repezi de o noua finala Champions League, iar Real Madrid are ocazia sa scrie inca odata istorie, fiind inca in cursa pentru al 3-lea trofeu consecutiv. Anul trecut, elevii lui Zinedine Zidane au reusit sa devina primii care au cucerit trofeul suprem, doi ani la rand.

In acest sezon, sferturile de finala se anunta extrem de interesante, conform tragerii la sorti din 14 Martie. Real Madrid o va infrunta pe Juventus, Barcelona pe AS Roma, Manchester City si Liverpool isi vor inclesta fortele, in timp ce Sevilla are o misiune dificila in fata campioanei Germaniei, FC Bayern Munchen. Fiind aproape de aceasta faza a competitiei, haideti sa vedem care au fost de-a lungul timpului cele mai interesante sferturi de finala.

  • INTER MILANO – SCHALKE 04 – 2010 / 2011

Italienii intrau in competitie in acest an dupa ce o castigasera sezonul precedent, iar Schalke parea un adversar accesibil in drumul spre o noua finala. Nemtii insa nu au fost de acord, nimicind-o pe Inter chiar pe teren propriu. Cu un Manuel Neuer tanar in poarta, Schalke a reusit sa se impuna in mansa tur din Italia cu scorul de 5-2. Inter parea sa incepa perfect partida, Stankovic reusind sa marcheze in minutul 1. Matip a egalat in minutul 17, insa italienii au preluat din nou conducerea, in minutul 33. De atunci insa, a urmat decaderea Inter-ului. Goncalves Edu (de 2 ori), Raul si autogolul lui Andrea Ranocchia au ingropat-o pe Inter, intr-o partida in care Cristian Chivu a vazut cartonasul rosu. Returul din Germania  s-a incheiat cu un nou rezultat in favoarea nemtilor, care au reusit sa se impuna cu scorul de 2-1.

  • CHELSEA – LIVERPOOL – 2008/2009

Chelsea reusise atunci sa se impuna cu scorul de 2-1 pe Anfield, fiind principala favorita la calificarea in semi-finale. Cu un numar impresionant de vedete pe teren, printre care ii amintim pe Petr Cech, Frank Lampard, Didier Drogba, Fernando Torres si Xabi Alonso, cele doua echipe au oferit un adevarat spectacol pe Stamford Bridge, duelul incheindu-se la egalitate, cu scorul de 4-4. Cormoranii incepusera perfect meciul, in minutul 28 avand deja avantaj de 2 goluri. Chelsea si-a revenit insa dupa pauza, iar cu un sfert de ora inainte de final conducea cu scorul de 3-2. Liverpool a declansat nebunia prin golurile din minutele 81 si 83, care ii trimiteau in semi-finalele Champions League. A venit insa golul legendei Frank Lampard in minutul 89, astfel ca Chelsea si-a castigat locul in careul de asi.

  • DORTMUND – MALAGA – 2012/2013

Aflata in premiera in UEFA Champions League si in sferturi, Malaga a reusit sa reziste eroic in mansa tur de pe teren propriu, incheiata cu scorul de 0-0. In retur, acestia au intrat motivati pe teren, astfel ca in minutul 25 au deschis scorul prin Joaquin. Dortmund a egalat in minutul 40, acest gol prefatand spectacolul care urma sa se intample. In minutul 82, Malaga preia din nou conducerea, fiind extrem de aproape de o calificare istorica. Era minutul 90, iar Dortmund avea nevoie de o minune pentru a mai intoarce scorul, insa ce a urmat este de povestit nepotilor. Reus impinge mingea in poarta in minutul 90+1 dupa o balbaiala in careu, iar in minutul 90+3 nebunia se intampla, Santana inscriind dupa o gafa imensa in defensiva spaniolilor.

Asadar, Champions League ne-a oferit mereu spectacol, mai ales in faza sferturilor de finala, iar duelurile din acest an se ridica la inaltimea asteptarilor. Ramane de vazut daca spaniolii vor triumfa din nou, sau daca o echipa din Premier League va reusi sa readuca gloria de mult apusa din peninsula.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img