vineri, 29 martie, 2024

Cele mai nocive telefoane. Emit radiatii care iti dau dureri de cap si iti distrug sanatatea. De care sa te feresti?

Distribuie:

Publicat:

Inainte de cele mai asteptate telefoane ale toamnei avem o lista cu cele care emit cele mai multe radiatii. Surprinzator sau nu, mai toate marcile populare sunt in clasament. Dar desigur ca exista si un top cu telefoane care emit putine radiatii.

Pe final de august am aflat despre un scandal in care sunt implicate Samsung si Apple. Companiile sunt date in judecate pe motiv ca telefoanele lor emit mai multe radiatii decat informeaza cifrele oficiale. E vorba de telefoane ca iPhone 7, Galaxy S9, dar si mai noile iPhone X sau iPhone 8 Plus, noteaza playtech.ro.

Acest top cu telefoane care emit cea mai mare doza de radiatii radio ne arata ca Xiaomi se apropie cel mai mult de limita admisa (sub 2 w/kg, adica 2 wati per kilogram). Xiaomi Mi A1 ramane liber la 1,75 w/kg, desi poate nu-i de dorit sa fie lider intr-un asa clasament.

SAR e un acronim de la specific absorption rate (rata specifica de absorbtie energie) si reprezinta cantitatea de energie corespunzatoare undelor de radiofrecventa absorbita de corp.

In clasamentul acesta mai sunt iPhone 7, Google Pixel 3 XL, Xiaomi Mi Mix 3, iPhone 8, dar si OnePlus 6T si Xperia XA2 Plus.

Sunt destul de sigure: Galaxy Note 8, Axon Elite, dar si Galaxy Note 10 Plus, proaspat lansat pe piata. Totodata, Galaxy A8 e in regula, Galaxy M20, Nokia 71 si chiar Galaxy S8 Plus si Galaxy S10. Practic, Samsung domina acesst clasament.

In ceea ce priveste rezultatele, trebuie sa stii ca SAR e masurata atat pentru cap, cat si pentru corp. Problemele generale care pot aparea din cauza unei valori SAR prea mari sunt dureri de cap, oboseala, senzatia de caldura in zona urechii (sau unde e tinut telefonul) si chiar senzatii de iritare a pielii.

Datele de acum, pentru telefoane care emit cele mai multe radiatii, clasamentul e bazat pe cifrele autoritatii germane Bundesamt für Strahlenschutz.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img