joi, 18 aprilie, 2024

Cele mai penibile scuze de despartire

Distribuie:

Publicat:

Multe persoane nutresc o oarecare fobie fata de momentul despartirii care, de cele mai multe ori, este un intreg proces si ii inteleg pentru ca ma numar printre ei, in primele locuri chiar.

Dincolo de nefericrea generata de orice despartire, indiferent ce nume poarta ea, explicatiile reprezinta partea cea mai anevoioasa.

Din pacate (sau din fericire) niciodata nu iti poti face bagajul fara sa ii explici celuilalt de ce ti-ai dori sa dispari din viata lui, la fel de bine cum intotdeauna astepti de la cel care te paraseste o farama de explicatie.

Motivul psihologic tine de faptul ca noi, oamenii trecem mult mai usor peste esec daca ni-l putem justifica, daca il intelegem, daca il trecem prin filtru gandirii.

Chiar daca, in genere, nimeni nu trebuie pus la zid, partenerii se comporta ca si cum ar trebui sa gaseasca un vinovat, un motiv concret, indiferent de ce parte a taberei se afla – parasitii sau cei care parasesc.

Putini sunt cei care se rezuma la un “Asa am simtit” sau “Asa a simtit”, dupa care inchid usa linistiti.

Poate ca prima varianta implica si nevoia evolutiei, a cunoasterii de sine si a cunoasterii celorlalti.

Cine stie… interesant este ca  in spatele fiecarei despartirii exista niste scuze care, contrar dorintelor, nu prea isi gasesc determinarea intr-un spatiu real si coerent pentru ca sufletul oamenilor e destul de complex. Adica, nu te desparti strict pentru ca “nu imi place lenjeria ta intima”, de exemplu.

Asadar, cand lucrurile prea complexe trebuie rezumate in explicatii cat de cat concise sau pentru ca pur si simplu partenerii nu sunt inspirati, se nasc tot felul de scuze proaste sau chiar grave care mai mult inrautatesc situatia, precum:

1. Meriti ceva mai bun.

2. Mesajul „As vrea sa ne despartim”, transmis pe Facebook.

3. Arati foarte bine, dar cam atat.

4. Esti prea bun, prea frumos, prea inteligent pentru mine.

5. Distanta asta dintre noi ma omoara asa ca mai bine ne despartim.

6. Te iubesc, dar nu mai sunt indragostit de tine.

7. Nu pot fi cu cineva care nu are permis auto.

8. Trebuie sa ma focusez asupra admiterii la master.

9. Nu ne mai putem vedea – ma casatoresc.

10. Chiar de ziua lui: “La multi ani, spre sa fii fericit si iubit. Eu nu mai pot ramane intr-o relatie cu tine.”

Momente penibile, stanjenitoare, generatoare de suferinta suplimentara se creeaza si daca spui ce trebuie, dar in perioadele neinspirate cum ar fi: de sarbatori, de Valentine’s Day, in situatii de viata si de moarte (o boala grea, de exemplu), descoperind ca il inseli, prin intermediul unei alte persoane etc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img