sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cele mai periculoase rase de caini. TOP 10!

Distribuie:

Publicat:

Cele mai periculoase rase de caini. Sunt mai multi factori care trebuie luati in considerare inainte de a eticheta o rasa de caine drept periculoasa, insa specialistii in psihologie canina nu ajung la un numitor comun in ceea ce priveste aceste atribute. Tocmai de aceea, este lipsit de corectitudine sa cataloghezi pur si simplu ca periculoasa o anumita rasa canina.

Cu toate acestea exista anumite rase de caini cu potential mai mare de a rani o persoana, in cazul in care animale decide sa atace. Prin urmare, in cazul raselor descrise mai jos, autorii s-au axat pe potentialul unui caine de a rani un om. Este important de amintit ca dorinta unui caine este sa ii faca placere stapanului sau. Ceea ce inseamna ca cele mai multe incidente cu caine provin dintr-un antrenament necorespunzator sau dur al celui care detine animalul.

Iata care sunt cele mai periculoase rase de caini, in ordine inversa.

Boxer
Nu este o rasa agresiva, insa din 1982 si pana in 2012, cainii acestei rase au fost implicati in accidente negative. Originar din Germania, boxerul este un patruped inteligent si receptiv, cu o fire vesela si jucausa.

Cainele lup hibrid
Asa cum ii spune si numele hibridul este incrucisarea intre un caine si un lup. Din cauza trasaturilor sale genetice, aceasta rasa este foarte imprevizibila comparativ atat cu cainii, cat si cu lupii.

Chow Chow
Desi par o rasa independenta si distanta, cainii Chow Chow au nevoie de atentie permanenta din partea stapanilor, daca acestia vor nu sa aiba in casa fiare, ci animale supuse. Cainii din aceasta rasa dau dovada de suspiciune fata de straini si pot fi extrem de protectivi fata de proprietari. Rasa Chow Chow este considerata a fi una cu risc ridicat, in principal din cauza celor 238 de decese cauzate intre 1979 si 1998. Chiar daca pot fi tinuti in casa, cainii au nevoie de miscare zilnica pentru a nu dezvolta agresivitate.

Doberman
Cunoscuti pentru loialitatea si inteligenta lor, dobermanii sunt considerati unii dintre cei mai buni caini de paza intrucat ataca doar cand sunt provocati, sau cred ca familia sau proprietatea sunt in pericol. Cu toate acestea dobermanii pot manifesta un comportament agresiv fata de oameni necunoscuti si fata de alti caini. Agresivitatea si marimea lor ii pot transforma intr-un pericol mai ales daca nu sunt educati corespunzator.

Husky
Aceasta rasa este folosita in regiunile nordice in principal pentru a trage sanii. Sunt considerati periculosi, in special pentru animalele mici, din cauza instinctului de pradator foarte dezvoltat. De asemenea, pot provoaca distrugeri atunci cand se plictisesc.

Malamut de Alaska
Este o rasa inrudita cu husky si are, de asemenea, nevoie de exercitii fizice zilnice pentru a nu se plictisi, caz in care cainii devin neascultatori si distructivi. Deoarece sunt foarte independenti, sunt greu de dresat, nu accepta in jurul lor animale mici si nu sunt buni pentru paza.

Rottweiler
Rottweilerii sunt o rasa puternica, cu instincte de paza bine dezvoltate. Totusi, daca nu sunt dresati cum trebuie sau daca sunt abuzati, ori neglijati devin foarte agresivi. Atentie insa, oricat de bine ingrijiti ar fi nu scapa din vedere forta extraordinara a unui rottweiler care poate rani, chiar si neintentionat, un copil sau un batran.

Ciobanescul german
Ciobanescul german este cunoscut pentru inteligenta, increderea si curajul sau. El poate ajunge pana la 40 kg. Este una dintre cele mai folosite rase de catre politistii din intreaga lume. Totusi, aceasta rasa poate deveni prea protectoare cu familia si teritoriul, ajungand sa atace persoanele straine.

Pitbull
Este o rasa de caini creata prin incrucisari, devenita faimoasa din cauza popularitatii luptelor intre caini. Este considerata una dintre cele mai periculoase rase de caini la nivel mondial. In general, pitbullii sunt agresivi cu ceilalti caini si blanzi cu oamenii, insa au existat exemplare care au atacat persoane necunoscute.

Ciobanesc caucazian
Ciobanestii caucazieni sunt caini de paza si protectie ascultatori si foarte curajosi. Fara o socializare si un dresaj potrivite, acesti caini pot fi cu adevarat feroce si aproape imposibil de stapanit. Ciobanestii caucazieni nu accepta necunoscuti pe teritoriul lor si au o dorinta puternica de a-si apara stapanul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img