vineri, 19 aprilie, 2024

Cele mai potrivite zone pentru masajul de relaxare

Distribuie:

Publicat:

Masajul de relaxare atenueaza tensiunea, stresul, calmeaza durerile, relaxeaza muschii incordati si indeparteaza starea de apatie. Mai presus de toate, ne imbunatateste starea de spirit.

Cel mai simplu masaj se face printr-o usoara miscare de mangaiere, cu toata palma sau, cand masajul se face pe portiuni mai inguste, doar cu varful degetelor. Dozand bine atingerea, ca sa nu produceti durere, puteti face si usoare frictionari, apasand ferm dar bland pielea, cu degetul mare si masand in profunzime. Degetul nu va freca superficial pielea, ci o va mobiliza si va actiona adanc asupra fibrelor musculare.

Cele mai potrivite zone pentru masajul de relaxare
1. Ceafa
Este “sediul” tensiunilor psihice, mai ales al nelinistilor, temerilor si anxietatii, care se vor risipi ca prin farmec sub atingerile ferme si blande. Se va porni masajul de deasupra omoplatilor si se va continua pana spre zona cervicala, masand usor si baza craniului, pana spre zona de insertie a urechii.

2. Mainile
Masajul palmelor facut ferm, dar cu atentie, sa nu produca dureri sau jena, indeparteaza mai ales tensiunile generate de neimplinirile afective, de singuratate, de micile sau mai marile conflicte cu cei apropiati.

3. Talpile
Masajul in talpa (care este el singur o adevarata terapie cu zeci de subtilitati) – are ca efect global o stare de revigorare. Este un masaj care face sa dispara ca prin farmec oboseala, starea de contractura generata de munca excesiva, o parte din tensiunea musculara de la nivelul picioarelor si de la nivelul bazinului.

4. Plexul cardiac
Masajul plexului cardiac favorizeaza relaxarea afectiva, inlatura starile de inhibitie, de timiditate.

5. Umeri si spate
Mai ales daca este facut lent si bland, masajul umerilor si al musculaturii spatelui induce o stare de relaxare foarte ampla, vecina cu somnul.

Pentru ca masajul sa fie eficient, trebuie facut minimum 10 minute, actionand pe o singura zona (pe palme, de exemplu), dar variind miscarile, mai ales ca intensitate, ca sa nu devina monoton, mecanic. Cu ajutorul sau se obtin efecte profunde si durabile.

Contraindicatiile masajului
– afectiuni maligne sau cu potential de malignizare prin masaj,
– afectiuni cutanate (boli de piele)
– stare febrile,
– afectiuni inflamatorii osoase şi osteoarticulare,
– tuberculoză cu diferite localizari,
– tromboflebite şi tromboze,
– afectiuni cardiovasculare acute,
– afectiuni pulmonare acute,
– afectiuni acute ale tubului digestive,
– manifestări hemoragice,
– boli psihice majore.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img