sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cele mai sanatoase 5 alimente

Distribuie:

Publicat:

Daca intrebui un nutritionist sa-ti spuna care sunt cele mai bune 5 alimente, cu mici variatii lista acestora o sa contina urmatoarele 5 alimente. Nu stiu care este ordinea, dar proprietatile si beneficiile acestor alimente la plaseaza pe toate pe locului I.

Ciupercile sunt cu certitudine in lista celor 5 cele mai bune alimente, fiind una dintre cele mai complete si sanatoase surse de proteine, concurand cu succes carnea.

Ovazul este cea mai buna dintre toate cerealele. Este bogat in fibre, regleaza colesterolul si este benefic unui sistem cardiovascular sanatos. Ovazul are capacitatea de a tine colesterolul pe linia normala si iti ajuta inima sa functioneze la capacitate maxima. In plus este ideal in dieta femeilor, pentru ca sustine sistemul hormonal feminin.

Nucile sunt una dintre cele mai bune surse de omega 3, scad nivelul colesterolului rau si il cresc pe cel bun. Sunt ideale la gustarile dintre mese.

Merele sunt unele dintre cele mai complete alimente. Daca ai manca numai mere ai putea trai fara prea mari probleme.

Ouale sunt un aliment complet si complex. Albusul are foarte putine calorii si zero grasimi, galbenusul este o foarte buna sursa de colesterol sanatos, de vitamine si minerale fundamentale.

Pe lista nutritionistilor se mai afla sardinele, inainte somonului, spancul si broccoli, varza si fasolea boabe, cartofii dulci si lintea, dar si sfecla rosie si lamaile. Uleiul de maline, iaurtul si semintele de quinoa sunt si ele pe lista celor mai bune alimente din lume, care este inchisa de avocado, rosii si fructe de padure.

sursa: femeia.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img