joi, 28 martie, 2024

Cele mai sanatoase alimente pe care sa le mananci toamna

Distribuie:

Publicat:

Acum, la inceput de toamna, este indicat sa acordam o atentie sporita alimentatiei. Daca vom opta pentru alimente pline de calorii si grasimi, nu numai ca ne vom ingrasa, dar ne vom imbolnavi. Iata ce alimente sunt indicate in acest sezon daca vrei sa-ti pastrezi sanatatea intacta!

Seminte de dovleac pentru o inima sanatoasa

Semintele de dovleac sunt un remediu excelent in afectiunile prostatei, combat insomniile şi tin la distanta osteoporoza. Nu in ultimul rand, acest tip de seminte previne cancerul de prostata.

De asemenea, semintele de dovleac sunt o sursa grozava de magneziu. Acesta contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular, prevenind infarctul. Pe de alta parte, semintele de dovleac ajuta la imbunatatirea regularizarii insulinei si la prevenirea complicatiilor diabetice.

Conopida imbunatateste dezvoltarea creierului

Aceasta leguma are in compozitie sulforafan. in urma unor studii, s-a demonstrat ca acesta are capacitatea de a distruge celulele mama canceroase, incetinind astfel cresterea si dezvoltarea tumorilor.

De asemenea, conopida imbunatateste sanatatea creierului. Acest lucru se datoreaza unui compus numit colina. Acesta din urma este una dintre vitaminele B recunoscute pentru rolul rau in dezvoltarea creierului.

Varza previne ulcerul

Aceasta leguma contribuie la prevenirea si tratarea multor afectiuni precum ulcerul, anumite tipuri de cancer, depresia, bolile autoimune, gripele si racelile. Pe de alta parte, varza este un remediu grozav si in cazul ranilor.

Iar beneficiile acestei legume nu se opresc aici. Merita mentionat si faptul ca reduce simptomele bolilor neuronale degenerative, precum sindromul Alzheimer.

Broccoli mentine oasele sanatoase

si broccoli este unul dintre alimentele care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta in acest sezon. Aceasta leguma regleaza tensiunea arteriala, incetineste procesul de imbatraniere, mentine oasele sanatoase.

In plus, broccoli previne cancerul mamar, de col uterin si prostata datorita compusului numit indole-3-carbinol (un puternic antioxidant). Totodata, aceasta leguma este saraca in calorii si te ajuta sa scapi de kilogramele nedorite. Pe de alta parte, broccoli este un aliment indicat pentru mentinerea vederii.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img