sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cele mai tari meciuri din Ligii Campionilor

Distribuie:

Publicat:

Programul sferturilor in Liga Campionilor (12/13 aprilie turul – 12/13 aprilie returul):

Wolfsburg – Real Madrid Un duel disproportionat in ceea ce priveste experienta la acest nivel in cupele europene. Wolfsburg este prezenta in premiera in sferturile Ligii Campionilor, in timp ce pentru Real Madrid este a 42-a prezenta intre primele opt.

Bayern Munchen – Benfica Lisabona Cele doua echipe nu s-au mai intalnit din 1995. Bayern a castigat patru din cele sase dispute cu Benfica, iar alte doua meciuri s-au incheiat la egalitate.

FC Barcelona – Atletico Madrid Pentru a 15-a oara in istorie Barcelona va fi implicata intr-un duel european cu o echipa spaniola. Pana acum bilantul este unul negativ pentru catalani. Au obtinut de sase ori calificarea si au fost eliminati de opt ori. Barcelona si Atletico s-au mai intalnit in Liga Campionilor in sezonul 2013/2014 (sferturi de finala), cand formatia blaugrana a fost eliminata de rivala din Madrid (1-0 la Madrid si 1-1 la Barcelona). Barcelona a castigat ultimele sase meciuri cu Atletico: 2-1, 2-1, 1-0, 3-2, 1-0, 3-1.  Este pentru al treilea sezon la rand cand Atletico da peste o adversara din Spania in sferturile de finala.

Paris Saint Germain – Manchester City Duel intre doua dintre cele mai bogate cluburi europene ale momentului, doua echipe care au finantare din zona Golfului Persic.  Zlatan Ibrahimovic a fost eliminat de sapte ori in opt ocazii cand a ajuns in sferturile de finala din Liga Campionilor, iar trofeul suprem european este singurul care ii lipseste din palmares. PSG si Manchester City au remizat, scor 0-0, in faza grupelor Cupei UEFA, sezonul 2008/09. Este singura lor intalnire la nivel european in competitiile oficiale. La tragerea la sorti nu au exista urne valorice si nici restrictii de tara. Fostul international italian Gianluca Zambrotta, jucator la Juventus, Milan si Barcelona, a efectuat tragerea la sorti. Tragerea la sorti a semifinalelor va avea loc pe 15 aprilie. –

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img