marți, 23 aprilie, 2024

Celebra casa boiereasca din Iasi, scoasa la vanzare cu un pret fabulos: Iata cu cat se vinde hanul din dealul Copou – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 O cladire cunoscuta din Iasi este oferita spre vanzare cu un pret exorbitant • Hanul vechi de aproape un secol a fost reconditionat recent si este oferit celor care doresc sa deschida aici un hotel, restaurant, sediu de firma sau chiar locuinta pentru cine vrea sa traiasca in atmosfera boema a anilor de alta data • O suma de aproape un milion de euro este ceruta in schimbul cladirii intinse pe un teren de aproape 1.200 mp

O cladire cunoscuta, aflata intr-o zona de vis a Iasului, a fost scoasa in aceasta vara la vanzare. Dupa ce a fost reconditionata conform proiectului original, in ideea de a fi tranformata in restaurnat sau intr-o unitate de cazare pentru turisti, cladirea veche de aproape un secol este oferita spre vanzare la un pret exorbitant, de aproape un milion de euro. Este vorba despre cunoscutul imobil vechi Han Sararie, aflat pe strada Sararie, nr. 144, din municipiul Iasi, care a fost chiar inregistrat ca marca originala la Oficiul Stat pentru Inventii Marci OSIM sub numele de "Hanu' Sararie 1896".

Initial, imobilul a fost reamenajat pentru deschiderea unui restaurant/berarie, într-o casa boiereasca restaurata si amenajata, iar proprietarii s-au aratat chiar dispusi sa colaboreze cu alti investitori pentru deschiderea unui local.

"Cladirea este ridicata în stil neoromânesc in 1896, pe un teren de 1.220 mp, cu vedere spre Sorogari, are 4 niveluri cu o arie de 500 mp. Capacitatea locatiei este de 400 locuri. Detinem toate autorizatiile necesare amenajarii, schimbarii destinatiei cladirii si desfasurarii activitatii", au precizat proprietarii despre imobilul din strada Sararie.

Cladire veche, cu priveliste de vis

Pentru vanzarea imobilului, aflat intr-o zona de vis din dealul Copou, prorietarii solicita o suma de 996.000 euro, dar au precizat si faptul ca sunt dispusi sa intre in parteneriat cu alte societati in schimbul unei sume mai mici pentru a deschide aici o afacere restaurant-berarie in cladirea situata in zona Copou, in apropierea bojdeucii lui Ion Creanga, intr-o casa boiereasca ridicata in stil neoromanesc în anul 1896 si reabilitata in ultima perioada. Proprietatea este amenajata in proportie de 80 la suta, finisajele nefiind inca finalizate, având 4 etaje cu o arie de 700 mp, amplasata pe un teren de 1.200 mp, cu priveliste spre zona verde din Sorogari.

Capacitatea locatiei este de 400 locuri, dintre care 200 in interior si alte 200 in exterior. Acesta este unul dintre cele mai scumpe imobile vechi, scoase la vanzare in Iasi.

Alte exemple de cladiri seculare care au ca destinatie locuinta, restaurant sau local cu regim hotelier sunt scoase la vanzare extrem de rar in Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img