vineri, 19 aprilie, 2024

Ceremonia de repatriere a celor doi romani morti in Kabul are loc marti, la Baza 90 Otopeni

Distribuie:

Publicat:

Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Stefan Polschi si a lui Vasile Raduna, reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul, cazuti la datorie in timpul indeplinirii unor misiuni in Afganistan, va avea loc marti, in jurul orei 12,30, in Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, a anuntat, printr-un comunicat de presa, Ministerul Apararii Nationale.

Sublocotenentul Ciprian- Stefan Polschi, care indeplinea functia de sofer in cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, si-a pierdut viata pe 5 septembrie, in urma exploziei unei masini-capcana in apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, in timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

La randul sau, Vasile Raduna, reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul, a decedat in cursul noptii de 2 spre 3 septembrie, in timpul atacului terorist care a avut loc in campusul in care isi desfasura activitatea Ambasada Romaniei la Kabul.

Cei doi eroi au fost decorati post-mortem de presedintele Romaniei cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, cu insemn de razboi. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img