marți, 19 martie, 2024

Certificatul “Firma de incredere”, un instrument util pentru o vizibilitate mai buna pe piata afacerilor

Distribuie:

Publicat:

O firma, pentru a fi sigura ca va atrage clienti, trebuie, in primul rand, sa ofere servicii de calitate, care mai apoi sa ii faca pe beneficiari sa revina, dar sa si aduca prieteni si cunostinte care sa devina la randul lor clienti. Dar, avand in vedere concurenta care exista acum intre firme uneori, nu mai este suficient ca reclama sa se faca din gura in gura si astfel sa apara clientii, ci trebuie mai multa munca si o investitie ceva mai mare pentru a reusi sa atragi viitori beneficiari ai serviciilor. Asta inseamna ca trebuie o reclama ceva mai buna care sa fie facuta de profesionisti, insa problema in acest caz este reprezentata de costuri, care sunt unele destul de mari. Iar in cazul in care firma pe care o administrezi nu are posibilitatea de a face acest lucru, trebuie o reorientare rapida, care sa te ajute sa capeti increderea celor care isi doresc sa utilizeze servicii pe care firma le presteaza. Iar o alternativa la reclamele foarte costisitoare este reprezentata de certificatul „firma de incredere”.

Certificatul „Firma de incredere” este un proiect ce exista pe piata europeana din 2013 si este implementat pe cea romaneasca de catre Centrul de cercetare a opiniilor clientilor, care mai este cunoscut si sub numele de CBOK SRL. Sediul central din Polonia a dezvoltat un software care se bazeaza pe un algoritm ce poate calcula coeficientul de opinie. Astfel se poate face o analiza completa a opiniilor care se regasesc pe internet, iar in cazul in care media opiniilor pozitive o depaseste pe cea a celor negative, acea firma poate primi certificatul de „Firma de incredere”.

De cele mai multe ori, atunci cand ne dorim sa ne indreptam spre o anumita firma dintr-un anumit domeniu, vom dori sa aflam si mai multe opinii si experiente ale clientilor. Dar este aproape imposibil sa le aflam pe toate, mai ales daca nu stim unde sa le cautam, dar ar fi si foarte mult timp consumat. Iar atunci cand ne dorim sa apelam cat mai repede la acel tip de servicii, nu ne este foarte la indemana sa stam sa cautam ce a spus fiecare client. Dar, pentru a face viata tuturor mai usoara, a aparut acest tip de certificat care pe clienti ii poate ajuta sa isi selecteze firma la care doresc sa apeleze, iar pe aceasta sa aiba o mai buna vizibilitate in cadrul pietei din care face parte.

Dar, ca si detinatori de firme, este normal sa va puneti si intrebarea „la ce imi foloseste sa am acest certificat?”, iar raspunsul este unul destul de simplu, intr-o atat de mare diversitate de firme ce se bat pentru aceeasi piata este foarte important orice gram in plus de incredere pe care il poti capata. Iar faptul de a avea o dovada fizica a calitatii serviciilor tale, asa cum au fost vazute de clienti, este un lucru ce ii va face pe cei care inca au dubii sa aleaga serviciile firmei tale.

Mai sus spuneam despre faptul ca reclamele pot fi foarte costisitoare, mai ales daca sunt facute asa cum trebuie de catre profesionisti si vorbeam despre alternativa certificatului de „firma de incredere” care, asa cum se subintelege, este mult mai ieftina. Atestarea unei firme de incredere de catre Centrul de cercetare a opiniilor clientilor CBOK SRL este o procedura ce necesita mult mai putini bani decat realizarea unor reclame, dar, in cele din urma, ambele produc acelasi efect, iar certificatul de „firma de incredere” are un avantaj in plus, acesta oferindu-le viitorilor clienti siguranta ca pot avea incredere in calitatea serviciilor.

Traind intr-o lume tehnologizata, este foarte important sa stii cum sa folosesti orice fel de resurse, iar una dintre acestea este reprezentata si de certificate si onoruri de incredere. Pentru a le obtine, nu trebuie decat sa te adresezi celor de la CBOK SRL si sa le soliciti, iar acestia vor face analiza tuturor opiniilor de pe internet cu privire la firma si apoi vor obtine rezultatul, adica daca opiniile sunt preponderent pozitive sau negative, iar in cazul in care cele pozitive primeaza, firma va obtine certificatul de „firma de incredere”.

Pe langa certificatul tiparit pe hartie de foarte buna calitate, primiti si acces la platforma proiectului unde puteti sa va actualizati datele si descrierea firmei ori de cate ori simtiti nevoia, dar si autocolante cu logo-ul „Firma de incredere” pe care puteti sa le lipiti oriunde doriti, de exemplu pe usa firmei sau daca va folositi de masini puteti sa le aplicati pe acestea.

Inca un aspect foarte important al acestui certificat de incredere este faptul ca nu trebuie sa platiti decat o singura data, astfel ca in spatele pretului mic nu se afla tot felul de trucuri prin care sa va fie scosi mai apoi si mai multi bani din buzunar. Centrul de cercetare a opiniilor clientilor CBOK SRL elibereaza chiar si o declaratie in care specifica faptul ca, pentru a primi certificatul de „Firma de incredere”, suma va fi platita o singura data, astfel ca nu trebuie sa va face griji ca ati putea fi inselati.

Asadar, daca aveti o firma pe care o conduceti si doriti sa fiti un pic mai cunoscuti, dar si sa reusiti sa atrageti clienti, tot ce trebuie sa faceti este sa apelati la Centrul de cercetare a opiniilor clientilor CBOK SRL si sa cereti eliberarea certificatului de „firma de incredere”. Acestia, cu ajutorul software-ului dezvoltat de ei, vor face o analiza a tuturor opiniilor care se gasesc pe internet si sunt legate de firma si vor vedea care este raportul dintre cele pozitive si cele negative, iar atunci cand cele pozitive primeaza va va fi oferit certificatul de „firma de incredere”. Cele doua mari avantaje ale acestuia sunt, in primul rand, pretul, care este unul mic, iar in al doilea rand faptul ca plata se va face o singura data, iar CBOK SRL chiar va elibera o declaratie in care precizeaza acest lucru. In plus, primiti si autocolantele pe care le puteti lipi pe orice are legatura cu firma si care ii pot aduce un plus de atentie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img