joi, 28 martie, 2024

Cetateanul germano-turc, Adil Demirci, acuzat de terorism va fi eliberat conditionat: Barbatul a stat 10 luni dupa gratii

Distribuie:

Publicat:

Un lucrător social germano-turc, Adil Demirci, aflat de zece luni în detenţie în Turcia, urmează să fie eliberat condiţionat joi seară, a anunţat avocatul său Keles Ozturk, potrivit dpa, potrivit agerpres.ro.

Totuşi, Demirci (33 de ani) nu avea permisiunea de a reveni în ţara sa natală, Germania, şi de a părăsi provincia Istanbul.

Avocatul lui Adil Demirci a susţinut că acesta ar trebui să poată călători în Germania ţinând cont de faptul că mama sa este bolnavă de cancer.

Procesul contra lui Adil Demirci, bănuit de desfăşurarea de activităţi cu caracter terorist, va continua pe 30 aprilie.

Demirci, care este stabilit în oraşul german Koln, a fost arestat la Istanbul în aprilie 2018. El a scris pentru agenţia de presă ETHA şi a tradus materiale din turcă în limbile germană şi engleză.

El este acuzat de apartenenţă la Partidul comunist marxist-leninist (MLKP), o formaţiune de stânga radicală considerată organizaţie teroristă în Turcia.

Potrivit actului de acuzare, Adil Demirci a luat parte la ''demonstraţii neautorizate cu cocteiluri Molotov'', din partea MLKP, în perioada 2013-2016, şi la funeralii ale unor membri ai acestei grupări.

Demirci a respins acuzaţiile de terorism, dar a recunoscut în instanţă că a fost prezent la funeraliile respective. El a spus că nu a văzut niciodată arme la acele evenimente, la care au luat parte mii de persoane.

Odată cu eliberarea lui Adil Demirci, au rămas în detenţie în Turcia trei cetăţeni germani acuzaţi de terorism sau din ''motive politice''. La jumătatea anului trecut, numărul lor era de şapte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img