marți, 19 martie, 2024

CFR primeste o lovitura uriasa! Sefa a companiei, trimisa in judecata de DNA

Distribuie:

Publicat:

Estrella Stefanescu, sefa Serviciului Urmarire Transporturi din cadrul CFR SA, a fost trimisa in judecata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, AGERPRES, in acelasi dosar a fost deferit justitiei Iorgu Ganea, asociat si fost administrator la SC Regiotrans SRL, pentru participatie improprie in modalitatea instigarii la infractiunea de acordare de subventii cu incalcarea legii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (74 de acte materiale), si evaziune fiscala (29 acte materiale).

 

CITESTE SI: Revoltator! Atac la libera exprimare! Sefa DNA joaca la intimidare cu Antena 3: "V-am luat sediile, acum va luam si banii"

Directorul Antena 3, Mihai Gadea, s-a aratat ”complet socat”, dupa ce a aflat decizia Curtii de Apel Ploiesti, prin care au pierdut procesul cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Gadea sustine ca tot acest proces este o incercare de intimidare, o actiune de forta prin care se incearca suprimarea libertatii de exprimare.

”Suntem complet socati sa aflam asa ceva. In nicio tara din lume seful unei institutii de forta nu da in judecata jurnalisti si cere despagubiri atat de importante.

Este absolut socant! Pe de alta parte tinand cont de modul in care sefa DNA a cerut dosarul inainte de ultimul termen, totul a devenit o actiune de intimiare.

Totul este la vedere de acum: dupa ce ne-au luat sediile, acum ne iau si apartamentele, pentru ca cine se asteapta ca niste jurnalisti sa aiba o suma exorbitanta, cum este aceasta de 300.000 de lei. Care este mesajul care se transmite tuturor jurnalistilor liberi din Romania, in acest moment? Li se spune foarte clar tuturor ca daca nu faci parte din unitatile militare, din unitatile de elita esti intidimidat si atacat.

Acest proces se va transforma intr-un razboi pentru libertatea de exprimare. Vom merge in instantele superioare, vom merge la CEDO, pentru a ne lupta pentru dreptul nostru la libera exprimare.

E limpede, este o intimidare, vor sa transmita un mesaj de forta si acest mesaj este destul de clar: v-am luat sediile, acum va luam si banii, pentru ca suma este cea mai mare intr-un proces de acest gen. Eu le transmit sa nu se bazeze pe lasitatea noastra, sa nu se bazeze pe faptul ca vom ceda”, a declarat Mihai Gadea, la Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img