luni, 18 martie, 2024

Champions League:Barcelona a parasit competitia inca din sferturi!

Distribuie:

Publicat:

Atletico Madrid s-a calificat in semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, dupa ce a invins-o pe detinatoarea trofeului, FC Barcelona, cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe ”Vicente Calderon”, in mansa a doua a sferturilor de finala.

FC Barcelona, care s-a impus cu 2-1 in tur, paraseste in mod neasteptat competitia, eliminata de ”dubla” francezului Antoine Griezmann (36, 88 – penalty).

Faimoasa tripleta ofensiva ”MSN” (Messi – Suarez – Neymar) nu a reusit sa gaseasca solutia deschiderii defensivei lui Simeone, care a jucat o partitura perfecta.

Barca trece prin momente nefavorabile, cu o singura victorie in ultimele cinci partide in toate competitiile (in tur), un egal si trei esecuri. Catalanii castigasera, inaintea partide de miercuri, 38 din ultimele 40 de partide in cupele europene, dupa ce se impusesera in meciurile tur. In duelurile dintre cele doua echipe in toate competitiile, Atletico are 51 de victorii acasa, FC Barcelona s-a impus de 36 de ori la Madrid, iar 23 de meciuri s-au incheiat nedecis,in 110 confruntari.

Avand de recuperat un deficit de un gol dupa partida tur, Atletico au inceput in forta, iar Gabi (3) si Carrasco (4) au semnat primele actiuni ofensive ale madrilenilor, urmati de Griezmann (7).

Barca a ratat prima ocazie in min. 27, prin Neymar, sutul sau fiind aparat de slovenul Oblak.

Atletico a deschis scorul in minutul 36, prin francezul Griezmann, viitorul adversar al Romaniei la EURO 2016: Saul Niguez a centrat excelent de pe partea stanga, iar Griezmann a marcat cu capul.

Pana la pauza, fiecare echipa a mai avut o sansa notabila, prin Neymar (42), respectiv Carrasco (44).

Desi echipa blaugrana a controlat jocul si a avut o posesie neverosimila (71%, potrivit staticii UEFA), madrilenii au fost aproape sa marcheze din nou, prin Saul Niguez (53), care a nimerit bara.

Atletico s-a aparat cu disperare, iar Messi (58) si Jordi Alba (62) au fost blocati in extremis de jucatorii echipei gazda.

Dupa ce Suarez a scapat de eliminare dupa ce l-a lovit cu cotul pe compatriotul sau Godin (60), Griezmann (61) a mentinut vie amenintarea pe contraatac, dar Marc-André ter Stegen a fost la post.

Iniesta (63) si Suarez (66, 69) nu au reusit nici ei sa il invinga pe Oblak, iar Jordi Alba (76) a fost blocat la sacrificiu de Lucas Hernández.

Echipa lui Simeone a dat lovitura de gratie pe final, dupa ce Iniesta a comis hent in propriu careu, oprind cu mana centrarea lui Filipe Luis, pe contraatac. Griezmann a transformat cu sange rece si Atletico era in semifinale.

Messi, doar o umbra a fotbalistului genial din alte meciuri, a irosit ultima sansa a catalanilor de a trimite meciul in prelungiri, balonul trimis cu capul stergand bara (90+2). In semifinale s-au mai calificat Real Madrid, Bayern Munchen si Manchester City.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img