vineri, 19 aprilie, 2024

CHEMARE LA „ MARSUL PENTRU VIATA”

Distribuie:

Publicat:

Pentru ca societatea sa nu uite cumva de copilul nenascut  care asteapta sa se nasca si de pretul vietii  sale pentru societatea de maine  Asociatia Ecologica ProEdu din Barlad va cheama  la  „ Marsul pentru  Viata”.                   
In data de  25 martie 2017, de Sarbatoarea  Buneivestiri,  barladenii sunt asteptati sa participe intr-un numar cat mai mare. Actiunea va cuprinde mai multe momente. De la ora 12, la Biserica Domneasca, se va oficia o slujba de pomenire a copiilor nenascuti, urmand ca, la ora 13, avand acelasi punct de plecare, multimea sa urmeze traseul Bulevardul Republicii – Crolux – Stadion – Gradina Publica. Punctul de oprire va fi Foisorul, unde vor fi aprinse lumanari (de tip pastila si candela) si va fi tinut un moment de reculegere, evenimentul urmand sa se incheie la ora 14.30. Anul trecut au participat 110 orase din Romania si 20 din Republica Moldova.
Moto-ul comun al evenimentului este ”Ajuta mama si copilul. Ei depind de tine!” Nu este doar responsabilitatea exclusiva a femeii insarcinate sa poarte de grija noii vieti pe care o poarta in pantece ci este responsabilitatea in primul rand a tatalui copilului si a familiei, a intregii societati si mai ales a politicienilor sa creeze un cadru legislativ favorabil nasterilor! Nimeni sa nu se sustraga din aceasta actiune de trezire si reparatie in fata lui Dumnezeu caci pe toti ne priveste problema cat se poate de direct. Sa devii mama aduce cele mai profunde schimbari in viata unei femei, cele mai adanci emotii, cele mai mari transformari sufletesti, cele mai neasteptate surprize si cele mai unice sanse de maturizare. Este un moment extrem de delicat cand o femeie are nevoie de sprijin si ajutor din partea celor din jur, din partea societatii in care traieste.              
                                                     
 Pe langa Marsul pentru viata 2017 – „Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine”, la Barlad va avea loc si „Desenam pe asfalt pentru viata”, activitate programata intre 20-25 martie, in Parcul „Victor Ion Popa”. In acelasi interval, se va derula si activitatea „Flori pentru mamici la Spitalul de Copii «Sfantul Nicolae»” (in prezent, Pavilionul de Pediatrie), la care sunt asteptati toti cei care vor sa daruiasca o floare si un zambet mamicilor internate impreuna cu copiii.
          

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img