vineri, 29 martie, 2024

China va impune taxe anti-dumping pentru unele produse din otel importate din Uniunea Europeana, Japonia, Coreea de Sud si Indonezia

Distribuie:

Publicat:

China a anunţat luni că va impune taxe anti-dumping pentru unele produse din oţel importate din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, transmite Reuters potrivit news.ro.

Tarifele cuprinse între 18,1% şi 103,1% vor fi aplicate ţaglelor din oţel inoxidabil şi tablei laminate la cald produse de companii din Uniunea Europeană şi state asiatice, măsura urmând să intre în vigoare pe 23 iulie, a anunţat Ministerul Comerţului din China, într-un comunicat.

Decizia survine unei investigaţii anti-dumbing deschisă în luna iulie, în urma unei plângeri depuse de compania chineză de stat Shanxi Taigang Stainless Steel.

”Agenţia de investigaţie a emis un decret final potrivit căruia există dumping în privinţa produselor investigate, care a provocat daune substanţiale industriei din China”, potrivit comunicatului.

Ţaglele din oţel inoxidabil şi tabla laminată la cald sunt folosite în special ca materie primă pentru fabricarea produselor din oţel inoxidabil laminate la rece sau utilizate la construcţia de nave, containere, căi ferate, energie şi alte industrii.

China, cel mai mare producător de oţel inoxidabil din lume, a produs 26,71 milioane de tone de produse din oţel inoxidabil în 2018, cu 2,4% mai mult faţă de anul 2017, potrivit Asociaţiei pentru Oţel Inoxidabil a Chinei.

Ţara a importat anul trecut 1,85 milioane de tone de produse din oţel inoxidabil, cu 53,7% mai mult faţă de 2017.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img