marți, 16 aprilie, 2024

Chipsuri de legume: sunt într-adevăr mai sănătoase?

Distribuie:

Publicat:

Ce contin chipsurile din legume? Ele au apărut din plin pe rafturile supermarketurilor.

Deși sunt la fel de bune ca cele obișnuite, beneficiază și de o imagine mai sănătoasă în ochii oamenilor.

Dar sunt cu adevărat mai bune pentru sănătate?

Chipsurile de legume se găsesc pe același raft ca cele tradiționale, însă producătorii lor nu ezită să sustina ca reprezinta o mâncare sănătoasă.

„Prefer întotdeauna chipsuri de legume decât un Pringle”, spune Jonathan Karpathios, bucătarul olandez care a câștigat premiul Bieterbal pe site-ul olandez AD.

„Dar să nu credeți că sunt mai sănătoase decât cele obisnuite. Nu este absolut cazul.

Atunci când analizăm informațiile nutriționale pe pachetele de chipsuri de legume, putem vedea doar că acestea sunt la fel de grase și sărate ca omologii lor din cartofi.

Ce contin chipsurile din legume? Mai rău, ar fi umplute cu zahăr.

Un chips de cartofi are doar 0,5% zahăr, în timp ce unul vegetal poate reține până la 30% sau mai mult de șapte cuburi de zahăr la 100 de grame.

Dar acesta nu este un motiv pentru a le elimina complet din dieta ta. „Ciocolata nici nu este sănătoasă, dar dă multă fericire”, nuanță Jonathan Karpathios.

Beneficiile chipsurilor vegetale

Beneficiile chipsurilor vegetale: conținutul de fibre. În medie, chipsurile de cartofi conțin doar 4% fibre, față de 20% pentru cele din legume.

A mânca un pachet de chipsuri de cartofi pe zi este echivalent cu a bea 5 litri de ulei de prăjit pe an.

Ca să nu mai vorbim de cantităţile mari de sare şi zaharuri pe care le conţin aceste alimente.

Chipsurile de cartofi moderne conţin, de asemenea, cantităţi mari de grăsime, pentru a oferi o senzaţie de „săţios” şi gustos.

Datorită acestor caracteristici, consumul chipsurilor de cartofi oferă o senzaţie de plăcere similară celei pe care o încercăm când gustăm dintr-o brânză grasă şi gustoasă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img