marți, 23 aprilie, 2024

„Chronica Husilor si a Episcopiei cu aseminea numire” a Episcopului Academician Melchisedec Stefanescu, reeditata dupa 150 de ani

Distribuie:

Publicat:

La initiativa si cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, lucrarea „Chronica Husilor si a Episcopiei cu aseminea numire”, alcatuita de Episcopul Melchisedec Stefanescu in 1869, prima monografie completa a orasului Husi, a fost reeditata cu prilejul implinirii a 150 de ani de la prima sa aparitie.

Volumul, primul ce apare la nou-infiintata editura a Episcopiei Husilor, Horeb, va fi lansat vineri, 15 noiembrie 2019, in Sala Mare a Primariei Husi, incepand cu ora 10.00, in cadrul simpozionului intitulat „Repere ale culturii si spiritualitatii vasluiene” – „Chronica Husilor si a Episcopiei cu aseminea numire”.

Vor lua cuvantul: Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, prof. Teodor Codreanu, prof. Lina Codreanu, prof. Costin Clit, pr. consilier Cosmin Gubernat.

Evenimentul este parte a proiectului „Repere ale culturii si spiritualitatii vasluiene”, derulat de Asociatia „Filantropia Ortodoxa” Husi si cofinantat de Consiliul Judetean Vaslui, prin programul  judetean pentru finantarea nerambursabila a activitatilor nonprofit de interes general pentru anul 2019, domeniul cultura.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img