joi, 28 martie, 2024

Cinci ani de inchisoare pentru huseanul Alexandru Caciula

Distribuie:

Publicat:

Alexandru Caciula, din Husi, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare dupa ce in vara anului 2014 si-a incendiat propria masina pentru a nu fi acuzat de trafic de tigari la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albita.

Alexandru Caciula se afla in tranzit prin PTF Albita cand a fost oprit pentru controlul vamal si i s-a cerrut sa se supuna unui control amanuntit, intr-un garaj din incinta vamii. Binecunoscut pentru antecedentele sale in materie de trafic de tigari, politistii de frontiera care l-au supus controlului aveau sa descopere din nou, ca tanarul nu si-a uitat vechile obiceiuri si ca in compartimentul special din bordul masinii avea ascunse mai multe pachete de tigari. Constrans de situatie si de faptul ca poate fi din nou acuzat de trafic de tigari, Alexandru Caciula a profitat de neatentia politistilor, a scos o sticla cu lichid inflamabil din portbagajul masinii si i-a dat foc.

Focul a cuprins masina si intreg garajul dar si un autoturism din apropiere.

Huseanul a fost arestat preventiv pentru comiterea infractiunii de distrugere si cercetat pana la sfarsitul saptamanii trecute cand, judecatorii a dispus o sentinta de cinci ani de inchisoare cu executare, carora li se mai adauga si o condamnare anterioara pentru trafic de tigari de doi ani si sase luni cu suspendare, insumand sapte ani si jumatate de inchisoare.

Sentinta nu este definitiva ea putand fi contestata la Tribunalul Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img