marți, 19 martie, 2024

Cinci carti de identitate romanesti false, descoperite in P.T.F. Albita

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit cinci carti de identitate false, pe care trei barbati cu cetatenie Republica Moldova le-au procurat, in schimbul a diverse sume de bani, cu scopul de a-si gasi mai usor cate un loc de munca in state ale Uniunii Europene.
 
In cursul zilei de 16 octombrie , in Punctul de Trecere a Frontierei Albita , s-au prezentat pentru a intra in tara, ca pasageri in diverse mijloace de transport inmatriculate in R. Moldova, cetatenii moldoveni Mihail S., Eugeniu M. si Stefan M., cu varste cuprinse intre 18 si 25 de  ani.

In baza unei analize de risc pe linia migratiei ilegale, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra mijloacelor de transport si persoanelor, in urma carora au fost descoperite, in portofelul lui Mihail S., in borseta lui Eugeniu M. si in buzunarul interior al hainei lui Stefan M., cinci carti de identitate cu insemnele autoritatilor romane. Cu ocazia verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au stabilit ca documentele sunt false. 

Cu privire la cele constatate, cei trei tineri au declarat ca intentionau sa ajunga in state ale Uniunii Europene si urmau sa se foloseasca de cartile de identitate false, atat ei cat si persoanele pentru care transportau respectivele documente, pentru a ocupa mai usor cate un loc de munca. Acestia au mai declarat ca au procurat documentele de la persoane din Chisinau, ale caror date nu le cunosc, platind sume intre 100 si 200 euro.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img