joi, 25 aprilie, 2024

Cinci gustari sanatoase ce lupta impotriva procesului de imbatranire

Distribuie:

Publicat:

Pentru pastrarea sanatatii si pentru a lupta impotriva procesului de imbatranire, nutritionistii recomanda cateva gustari ce asigura senzatia de satietate in mod rapid. Uneori este dificil sa luptam contra poftelor noastre alimentare, tentatiile fiind peste tot. Alegerea gustarilor potrivite pentru tot parcursul zilei poate ajuta la pastrarea sanatatii si lupta impotriva imbatranirii, scrie dailysuperfoodlove.com Cinci gustari sanatoase ce lupta impotriva procesului de imbatranire:

Migdalele. Un studiu efectuat asupra adultilor a constatat ca o mana de migdale consumata zilnic contribuit la imbunatatirea elasticitatii pielii. Cercetatorii au concluzionat ca substantele nutritive din migdale pot combate radicalii liberi.

Rodia. Este bine cunoscut faptul ca rodiile sunt bogate in antioxidanti, principalii inamici ai radicalilor liberi. S-a demonstrate ca substantele care se regasesc in rodie imbunatatesc elasticitatea pielii.

Kefirul sau iaurtul natural. Kefirul si iaurtul contin probiotice care ajuta la sanatatea digestiva si imbunatatesc microbiota intestinala. Pentru ca luam in mod constant antibiotice, fie in mod intentionat, fie prin alimentele pe care le consumam, acestea ar putea indeparta inclusiv bacteriile bune. Prin urmare, completarea acestor bacterii prin alimente precum kefirul si iaurtul poate contribui la mentinerea sanatatii.

Ouale fierte. Cea mai buna metoda de preparare a oualor este fierberea.Vitaminele din oua sustin sanatatea  parului si a pielii.  

Afinele. Alte alimente bogate in antioxidanti, afinele, sunt bogate in flavonoide cunoscute ca avand proprietati antiinflamatorii. Inflamatia poate accelera foarte mult imbatranirea. Unele cercetari sugereaza ca anumiti compusii din afine pot reduce liniile fine si ridurile. sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img