vineri, 26 aprilie, 2024

Cine e de fapt Sorina, fetita luata cu mascatii de la familia ei! Motivul pentru care 122 de familii au refuzat sa o adopte

Distribuie:

Publicat:

Povestea impresionanta a Sorinei, fetita de 8 ani luata cu mascatii de la asistentii familiali incepe in 2014. Micuta avea 3 ani de zile cand a fost data pentru prima oara spre adoptie. Nu mai putin de 122 de familii au venit, au privit-o si au spus pas. Oricat de urat si de inuman suna ultimul termen, pana la urma acesta a fost adevarul. Unii s-au jucat pentru cateva clipe cu ea, altii au refuzat inca de la poza si toti au mers mai departe. 122 de familii, adica 122 de mame si 122 de tati. In total 244 de oameni.

Povestea impresionanta a Sorinei, fetita de 8 ani luata cu mascatii de la asistentii familiali

Motivul pentru care nimeni nu a vrut-o pe micuta este pentru ca aceasta e de etnie roma si avea tenul inchis la culoare. Anul trecut, un cuplu de romani stabiliti in Statele Unite ale Americii si-a exprimat intentia sa o adopte. Plecati peste ocean de 15, respectiv 20 de ani, cei doi s-au cunoscut la New York, s-au placut si s-au casatorit. Dupa cativa ani, nenumarate intamplari si doi copii, acestia au decis sa intoarca binele de care se bucura si sa incerce sa adopte un copil din Romania, mai ales ca aveau in familie un asemenea caz.

A urmat un lung proces si multe sedinte de potrivire, in urma caruia instanta a decis definitiv ca Sorina sa mearga in familia lui Gabriel si a Ramonei Sacarin. Nu a fost chiar atat de simplu pentru ca Mariana Saramat, fosta asistenta maternala in grija careia a stat Sorina de la varsta de 3 ani, nu a mai vrut sa o dea. Mai mult de atat, aceasta i-a acuzat pe cei doi parinti adoptivi ca vor sa ia copilul pentru trafic de organe.

A fost refuzata de 122 de ori pentru ca e de etnie roma

Gabriel si Ramona Sacarin au adus la dosar avize medicale atat pentru ei, cat si pentru copiii lor din care rezulta clar ca toti sunt sanatosi si nu au nevoie de niciun transplant. Timp de mai bine de jumatate de an, cele doua familii s-au luptat pentru fetita prin instante. Intre timp, Mariana Saramat si-a pierdut statutul de asistent maternal si aa ramas fara nicio autoritate asupra fetitei. De fapt, i-a fost anulata orice fel de calitate din 23 aprilie, de cand Sorinei i-a fost eliberat un nou certificat de nastere. Nu mai putea semna pentru ea, ca tutore legal, nu-i putea obtine o adeverinta medicala, nu putea nici macar sa o inscrie la scoala, intrucat actele vechi nu mai erau valabile.

Vineri, Sorina a ajuns la sotii Sacarin. A fost nevoie de interventia politistilor care au luat-o din casa fostei asistente maternale, din Baia de Arama, judetul Mehedinti. Opinia publica a explodat in urma aparitiei imaginilor in care se vede cum fetita este tinuta cu forta de oamenii legii, in ciuda protestelor ei. ”Parintii adoptivi, dezarmati si debusolati de situatie, ne-au solicitat sa facem ceva, iar noi am apelat la toate institutiile competente. Am facut plangere la Parchete, tribunale, chiar si la CSM si Inspectia Judiciara dupa ce am vazut ca procurorii nu intervin pentru a respecta o decizie judecatoreasca. Am luat aceste masuri pentru ca, practic, era un caz de lipsire de libertate a unui minor, avand in vedere ca fosta angajata a directiei nu mai avea nici o autoritate asupra copilului”, a declarat pentru Libertatea, Gabriela Coman, director ANPDCA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img