sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Cine ii face TEMELE noului ministru de Interne – UMBRA din spatele lui Marcel Vela

Distribuie:

Publicat:

La puțin timp de la preluarea mandatului, noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a promis că va schimba total fața Poliției Române, a Jandarmeriei și a întregului MAI.

Puțini știu, însă, cine este omul din umbră al lui Marcel Vela. După ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora consilierul personal al șefului de la Interne ar fi fostul șef al Departamentului Schengen din cadrul MAI, Marian Tutilescu, Marcel Vela a infirmat totul.

Ministrul de Interne a precizat, pentru Bugetul.ro, că îl are drept consilier personal pe generalul Gelaledin Nezir.

Cine e Gelaledin Nezir

Generalul Nezir este omul care a coordonat funeraliile fostului suveran al României, Mihai I. De asemenea, tot Gelaledin Nezir s-a ocupat și de ceremonialul repatrierii Reginei-Mamă Elena, în luna octombrie 2019.

Generalul Nezir este primul general turc al României şi a ocupat funcţii importante în Ministerul Afacerilor Interne, la Ministerul Apărării Naționale sau la Ministerul Justiţiei.

Gelaledin Nezir a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu – Arma Infanterie, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Administrative a Universităţii Ovidius – Constanţa, fiind licenţiat în istorie, dar şi în managementul organizaţiei la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, are un master în comunicare şi relaţii publice, dar şi unul în combaterea criminalităţii organizate, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare şi Colegiul Naţional de Afaceri Interne.

Nezir a fost decorat de mai multe ori în cariera sa: Ordinul Naţional „Pentru merit” în grad de Cavaler – 2004; Semnul onorific „În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XX ani de activitate – 2007; Semnul onorific „În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XV ani de activitate – 2002; Emblema de Onoare a Armatei României – 2007; Emblema de Onoare a Forţelor Terestre – 2008.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img