joi, 18 aprilie, 2024

Cine l-a turnat pe Sorin Blejnar

Distribuie:

Publicat:

Dan Stroe, fostul director de Achizitii si Investitii Interne al ANAF, cercetat si el in dosarul lui Sorin Blejnar, fost sef al ANAF, a fost audiat in aceasta cauza, conform RTV. Surse apropiate anchetei au povestit ca tocmai Dan Stroe este cel care a spus cu lux de amanunte tot ce a facut Sorin Blejnar.

Stroe a fost greu de gasit, insa. Procurorii DNA Ploiesti care investigheaza dosarul lui Sorin Blejnar, sustin ca dupa mai multe incercari au reusit sa dea de urma fostului apropiat al lui Blejnar, Dan Stroe. Conform surselor mentionate, directorul de achizitii de la ANAF a fost audiat in 16 noiembrie. Jurnalistii EVZ au solicitat un punct de vedere vis-à-vis de aspectele legate de mersul anchetei si despre faptul ca Dan Stroe nu era de gasit, cu cateva zile inainte de audiere.

Raspunsul primit, in 15 noiembrie, mentiona ca datele din dosar nu pot fi facute publice, iar surse apropiate anchetei sustineau atunci ca acesta este de negasit. O zi mai tarziu, Dan Stroe a fost localizat si dus la audieri. Fostul director din ANAF a facut declaratii complete despre fostul sau sef, Sorin Blejnar.

Dan Stroe este cercetat acum in dosarul in care Sorin Blejnar a fost arestat dupa ce mai multe persoane au facut denunturi complete despre „reteaua de tip mafiot” pusa la cale de fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar. Printre denuntatori se afla afaceristul Horatiu Bruno Berdila, de la Romsys, si fostul vicepresedinte al PDL, Gheorghe Stefan. Ei au dat detalii complete la DNA in acest caz. Concret, Horatiu Berdila a dat o declaratie detaliata la DNA pe 4 noiembrie si a aratat ca, in cursul anului 2011, a avut o intalnire cu Sorin Blejnar, la care au participat Gheorghe Stefan si seful de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta, disparut din 2012.

In cadrul acestei discutii s-ar fi cazut de acord ca societatea Romsys SRL sa participe la licitatiile organizate de ANAF. Blejnar ar fi promis ca va interveni pe langa Dan Stroe, acesta din urma fiind si persoana care ar fi urmat sa-i indice patronului Romsys firma catre care trebuia sa plateasca comisionul de 20%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img