marți, 19 martie, 2024

Cinema-ul husean ar putea renaste intr-un fabulos centru cultural al judetului Vaslui

Distribuie:

Publicat:

In sedinta de joi, 25 mai, a Consiliului Local Husi, Ioan Ciupilan, edilul orasului, a prezentat un proiect de hotarare prin care se cerea aprobarea de catre alesii locali a unei documentatii tehnico-economice pentru reabilitarea, modernizarea si dotarea cinematografului “Dacia”. Primarul are in plan sa transforme batranul cinema intr-un centru cultural reprezentativ, precum si depunerea unei solicitari privind includerea in Programul National de Constructii de Interes Public sau Social, Subprogramul “SALII DE CINEMA”. Proiectul a fost votat in unanimitate de catre consilierii PNL, PSD si PMP.

Cladirea, unde se afla in aceste momente cinematograful Dacia, a fost construita in 1980 si a fost dat in folosinta in 1982, fiind o mare realizare pentru acele vremuri. Constructia cuprinde doua sali de cinema modern de proiectie, un hol cu posibilitati de utilizare pentru evenimente culturale. Din pacate, in aceste momente, constructia este intr-o stare de degradare continua. Rolul transformarii batranului cinema este acela de a oferi membrilor comunitatii un spatiu destinat manifestarilor culturale si activitatilor cu caracter social; un spatiu cultural care sa promoveze arta filmului si a teatrului, literatura si artele plastic si sa stimuleze initiativele artistice ale comunitatii.

Noua cladire ar urma sa detina toate instalatiile, dotarile si toate utilitatile necesare desfasurarii normale a activitatilor (sisteme mecanice pentru montarea/demontarea scena, ecran cinematografic actionat electric, manevra decoruri, instalatii de lumini in sala si pe scena, posibilitati de efecte special (fum, ceata), stroboscop, instalatie audio comandata centralizat, preluare sonorizare pe calculator, aparatura de redare HI-FI, proiectoare pentru sala de spectacol, dotari cu microfoane etc.

Valoarea totala estimata a investitiei, conform ultumului deviz general realizat, este de 8.768.575 le fara TVA.
Autoritatile husene urmeaza sa depuna la sediul CNI documentele specifice. Finantarea ar urma sa se faca din veniturile bugetului de stat, decontate prin Compania Nationala de Investitii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img