News Flash:

Cinematografele vasluiene raman tot in paragina

29 Octombrie 2015
1450 Vizualizari | 1 Comentarii
646x404
De ani de zile, in municipiul Vaslui, doua cinematografe stau in paragina din cauza autoritatilor nationale!  Primaria ar fi avut ceva planuri cu respectivele cladiri din oras lasate in paragina, dar de ani de zile cei care le administreaza nu dau niciun semn. Cinematografele “Independenta” și “Modern” sunt situate in zona centrala a Vasluiului. Primarul Vasile Paval spune despre cele doua obiective care au functionat pana la sfarsitul anilor ’90 si care apartin RADEF, ca sunt adevarate focare de infectie, unde mai salasluiesc oamenii fara adapost, care uneori au dat foc in salile de spectacol.

Tot in aceste zone sunt sobolanii care misuna in voie spre disperarea cetatenilor. “Cele doua cinematografe au fost construite inainte de anii 90. Aratau foarte bine, iar vasluienii le frecventau in numar mare. Acum sunt in paragona de ani buni și s-au transformat in adevarate focare de infectie pentru populatia din zonele unde sunt construite”, a declarat primarul.

Cele doua cinematografe au fost lasate in paragina de catre proprietar, respectiv Regia Nationala a Distributiei si Exploatarii Filmelor (RADEF). Primaria Vaslui a transmis numeroase adrese catre RADEF prin care a solicitat regiei sa ia masuri prin care sa rezolve problemele de la cele doua unitati cinematografice situate in zona centrala a municipiului. Cinematografele nu au geamuri si mizeria care domneste in ele poate fi observata cu usurinta.

“Aceasta problema ar trebui rezolvata cat mai urgent. Vasluienii ne acuza pe noi, ca si autoritate public. Dar nu este vina noastra. Luam in calcul montarea unor pancarte pe care vom scrie ca nu sunt proprietatea Primariei”, a mai spus Vasile Paval.

 Desi ar fi avut posibilitatea sa le preia cu titlu gratuit de la RADEF, cu conditia pastrarii destinatiei, autoritatile vasluiene au refuzat pe motiv ca, la nivelul municipiului, populatia nu mai merge la filme la cinematograf.

 Potrivit unor calcule ale autoritatilor, reabilitarea celor doua cladiri ar fi costat 6-7 milioane de lei. Cinematografele, "Modern” si "Independenta”, au mai functionat cativa ani dupa Revolutie, fiind inchise din cauza lipsei de spectatori. Intre timp, un mall din oras a deschis doua sali de cinematograf de cateva zeci de locuri, insa si la acestea se constata o lipsa de spectatori.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Alina  | #3787
Pentru toate localitatile!
Doresti sa faci parte dintr-o echipa dinamica care ofera recunoastere si sanse egale tuturor membrilor sai? Daca dispui de un PC, cunostinte nimime de lucru cu documente word si pdf, rabdare, perseverenta si optimism vei putea sa-ti maresti veniturile cu un efort minim, plata castigurilor obtinute se face prin contract legal de comision oferit din prima zi, instructajul este gratuit , si se face prin mail. Pentru detalii trimite email cu textul INFO, la adresa cmalina10@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0823 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018203 (s)