News Flash:

Cinste PSD VASLUI: Satele vasluiene sunt ingropate in noroaie

9 Septembrie 2016
2240 Vizualizari | 0 Comentarii
De mai bine de 20 de ani PSD are puterea pe mana, dar infrastructura e la pamant. Social democratii mai vor acum un mandat la putere! O mare parte din judetul Vaslui este inghitita de noroaie. La fel ca acum cateva secole. Oamenii merg prin namolul pana la genunchi de cand se stiu. Asa merg copiii la scoala si asa se duc mortii la groapa.

 In unele sate cortegiile funerare se Impotmolesc de cateva ori In namolul de pe ulita, care le ajunge oamenilor pana la genunchi. Primarii spun ca n-au bani de asfaltarea drumurilor, iar conducerea PSD a judetului este total dezinteresata de subiect. La Voinesti, de exemplu, drumul de la biserica la cimitir este un calvar pentru cortegiul funerar. Carutele cu care sunt carati mortii raman blocate de mai multe ori In noroi, iar preotul si ceilalti participanti la inmormantari se chinuie sa-si pastreze echilibrul.

 „Jale! Abia a coborat la vale cu carutele, cu tot. Cand e timp de ploaie abia coboram. Am masina, cum sa urc la deal? Uite am niste materiale acum aduse la vale sa le urc. Nici calul nu merge”, spune un localnic.

„Intr-o zi fata mea a plecat la scoala si cand s-a Intors Inapoi cu picioarele pline de noroi. Sosetele murdare ai plangea ca nu se mai duce la scoala”, adauga alt localnic.

Multe din drumurile comunelor din judet sunt impracticabile. Noroiul este atat de mare Incat atinge pe alocuri jumatate de metru. Un obstacol urias pentru ambulante si chiar pentru masinile de pompieri care ar trebui sa intervina, la nevoie.
 „O comuna defavorizata cu probleme financiare. Nu se poate interveni pe timpul iernii sa faci reparatiile la drum Intr-un drum mocirlos. Nu se poate. Acum nu poti intra cu niciun utilaj ca sa poti sa faci o profilare sau alte lucrari. Trebuie sa asteptam sa vina primavara”, spune Aurelian Miler, primarul comunei Voinesti.

 E greu de crezut Insa ca lucrarile vor Incepe luna viitoare. Potrivit primariei, pietruirea unui kilometru de drum costa 50 de mii de lei, In timp ce bugetul anual al comunei e 450 de mii de lei.

 Judetul Vaslui este condus de mai bine de 20 de ani de PSD. Problemele infrastructurii sunt mai vechi insa de 20 de ani, dar pesedistii nu au reusit in timpul in care au pus dintii pe ciolan sa ii scoata pe oameni din mocirla. Acum PSD are o singura preocupare: sa mai prinda un mandat in fruntea judetului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0798 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018799 (s)