joi, 28 martie, 2024

Ciocolata neagra ingrasa la fel ca oricare alt tip de ciocolata

Distribuie:

Publicat:

Medicul nutritionist Mihaela Bilic ne demonteaza astazi un mit cat se poate de raspandit. Multe dintre noi au crezut ca, daca consuma ciocolata neagra, silueta lor nu va avea de suferit. Ei bine, acest desert ingrasa la fel de mult ca o ciocolata normala. Specialista in nutritie Mihaela Bilic ne arata ca ciocolata este o sursa de minerale si antioxidanti si poate avea multe beneficii asupra sanatatii noastre.

"Ciocolata nu este doar o placere ci si o sursa excelenta de minerale, antioxidanti si amine cu actiune tonica asupra sistemului nervos. Ciocolata are doar efecte benefice si nici nu ingrasa daca e consumata cu moderatie.", subliniaza medicul nutritionist pe pagina sa oficiala de Facebook.

Cu toate acestea, Mihaela Bilic a facut o precizare extrem de importanta: "Indiferent de tipul de ciocolata continutul de calorii e acelasi, in medie 540-560 cal/100g. E adevarat, ciocolata neagra (cu multa cacao) e mai concentrata in nutrienti benefici, dar de ingrasat ingrasa la fel! Boabele de cacao sunt cele care contin multa grasime si calorii, de aceea ciocolata cu 80% cacao are peste 600cal/100g.

O banala ciocolata cu lapte, cu nuci, alune sau stafide e la fel de calorica ca o ciocolata cu 70% cacao. Daca alegeti ciocolata neagra pentru continutul de antioxidanti e ok, dar daca o mancati crezand ca nu ingrasa va pacaliti." Sfatul nutritionistei este sa mananci ciocolata care iti place, nu este nevoie sa o alegi pe cea amaruie doar ca sa nu ai mustrari de constiinta. Atat timp cat caloriile sunt aproape aceleasi in orice sortiment de ciocolata, subliniaza Mihaela Bilic, important este sa te limitezi la cateva patratele, altfel risti sa te ingrasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img