marți, 19 martie, 2024

Ciolos, in vizita oficiala la Bruxelles si Haga – cu cine se intalneste

Distribuie:

Publicat:

Premierul Dacian Ciolos se afla intr-o vizita, luni si marti la Bruxelles, unde participa la reuniunea sefilor de stat sau de guvern ai tarilor Uniunii Europene cu Turcia si la reuniunea informala a membrilor Consiliului European, iar miercuri merge la Haga unde va discuta cu autoritatile olandeze.

Discutiile liderilor Uniunii Europene cu Turcia incep, luni, la Bruxelles si au la baza evaluarea Comisiei Europene si rezultatul discutiilor preliminare cu Turcia la cel mai inalt nivel al Uniunii Europene, informeaza News.ro.

Obiectivul este identificarea progreselor in implementarea Planului de actiune si ameliorarea substantiala a situatiei din teren, in special din perspectiva reducerii fluxurilor migratorii si a combaterii migratiei ilegale, potrivit unui comunicat al Guvernului roman.

Dupa reuniunea de luni, prim-ministrul Dacian Ciolos se va intalni, marti, cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, pentru discutii privind evolutiile interne ale Uniunii Europene, cu accent pe situatia economica, locuri de munca, criza refugiatilor, spatiul Schengen, relatia Uniunea Europeana – Marea Britanie, Uniunea Energetica. Vor fi discutate si dosarele externe ale UE, precum vecinatatea estica, Republica Moldova si Siria.

Ciolos va avea o intrevedere si cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru a discuta probleme legate de securitate regionala, prezenta NATO in Estul Europei, regiunea Marii Negre, relatia strategica UE-NATO.

In seara zilei de marti, Ciolos va avea o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din Belgia.

Miercuri, premierul va fi la Haga, unde va avea un dejun de lucru cu omologul olandez, Mark Rutte, precum si o intalnire cu presedintii celor doua camere legislative ale Parlamentului olandez si cu membrii Comisiilor pentru afaceri europene. Obiectivul vizitei la Haga este, potrivit Guvernului, consolidarea relatiilor bilaterale, cu accent pe dialogul economic si comercial si pe diversificarea cadrului de cooperare dintre cele doua state.

La finalul zilei de miercuri, premierul Dacian Ciolos va avea o intalnire cu comunitatea romanilor din Olanda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img