vineri, 29 martie, 2024

Ciolos mai demite 2 prefecti

Distribuie:

Publicat:

Premierul Dacian Ciolos a decis, joi, demiterea prefectilor din judetele Brasov si Sibiu, numirea unor inlocuitori temporari si, totodata, numirea a doi subprefecti in Bucuresti si Dambovita, de aseamenea cu caracter temporar.

La Brasov a fost numit ca prefect interimar Ciprian Bancila, iar la Sibiu, Vasile-Cristian Roman.

“Astazi au fost doua noi numiri de prefecti si doua incetari de exercitare a mandatului de prefect, una este in judetul Brasov si una in judetul Sibiu. Noile numiri sunt urmatoarele: se numeste cu caracter temporar prin detasare, in conditiile legii, in functia publica de prefect a judetului Brasov domnul Bancila Ciprian Marius si tot cu caracter temporar prin detasare, se numeste ca prefect al judetului Sibiu domnul Roman Vasile Cristian”, a declarat Dan Suciu, purtator de cuvant al Guvernului.

Totodata, au fost facute si doua numiri de subprefecti tot cu caracter temporar prin detasare pentru judetul Dambovita si Bucuresti.

“Pentru judetul Dambovita domnul Pasasila Ciprian Constantin, iar pentru Municipiul Bucuresti domnul Carstea Corneliu”, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului.

Guvernul a inlocuit, pe 2 martie, inca patru prefecti, in judetele Bacau, Constanta, Neamt si Salaj, fiind schimbati si doi subprefecti, in Botosani si Bucuresti.

Toti cei patru prefecti au fost subprefecti in Guvernul Tariceanu, fiind ulterior trecuti pe posturi de inspector guvernamental de Guvernul Ponta.

Astfel, la Bacau a fost instalat in postul de prefect Ioan Ghica (pana in prezent inspector guvernamental si subprefect de Neamt pana in 2009, in Guvernul Tariceanu), iar in Constanta a fost instalat la conducerea prefecturii Adrian Viorel Nicolaescu (de asemenea inspector guvernamental pana la aceasta data si fost subprefect in Constanta tot in Guvernul Tariceanu).

In judetul Neamt a fost numit ca prefect Niculina Dobrila, fost subprefect in Guvernul Tariceanu si actual inspector guvernamental, iar la Salaj a fost numit prefect Marin Nitu, de asemenea subprefect in Guvernul Tariceanu si actual inspector guvernamental.

In urma cu trei saptamani, Executivul a schimbat alti 9 prefecti si a numit un nou prefect si in judetul Iasi, pe un post vacant.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img