vineri, 19 aprilie, 2024

Ciolos pleaca la Adunarea Generala ONU

Distribuie:

Publicat:

Premierul Dacian Ciolos va pleca in cursul dupa amiezii de luni la New York, unde va participa la cea de-a 71-a Sesiune a Adunarii Generale a ONU.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis AGERPRES, Ciolos va participa marti la receptia de bun venit oferita de secretarul general ONU, Ban Ki-moon, in onoarea sefilor de delegatie. Ulterior, el va fi prezent la evenimentul de marcare a primei aniversari de la adoptarea Agendei 2030.

Tot marti, seful Executivului de la Bucuresti va fi prezent la deschiderea segmentului la nivel inalt al celei de-a 71-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU, la dejunul la nivel inalt oferit de Ban Ki-moon, in onoarea sefilor de delegatie, dar si la Summitul liderilor privind criza globala a refugiatilor, organizat de SUA alaturi de Canada, Etiopia, Germania, Iordania, Mexic si Suedia.

De asemenea, prim-ministrul va avea, marti, o serie de intalniri bilaterale, in marja participarii la ONU. Astfel, Ciolos va avea intrevederi cu secretarul general ONU, cu presedintele Egiptului, Abdel Al-Sisi, cu presedintele Finlandei, Sauli Niinisto, si cu directorul executiv al UNEP, Erik Solheim.

Tot marti, Ciolos va lua parte, la sediul ONU, la evenimentul ”Open Government Partnership: Five Year Celebration”, coprezidat de presedintii Africii de Sud si Frantei. In cursul serii, premierul va participa la receptia oferita de UE, dar si la cea oferita de presedintele SUA Barack Obama si de prima doamna Michelle Obama, in onoarea sefilor de delegatie.

Dacian Ciolos va fi prezent si la receptia oferita sefilor de delegatii pentru aniversarea initiativei HeForShe de presedintele Finlandei si directorul executiv al UN Women.

Miercuri, seful Guvernului roman se va intalni cu reprezentantii principalelor organizatii evreiesti din SUA, dar si cu presedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, si cu presedintele Adunarii Generale a ONU, Peter Thompson. Seara, premierul Dacian Ciolos va fi prezent la dezbaterea generala la nivel inalt a celei de-a 71-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU si va sustine alocutiunea nationala. La finalul zilei, Ciolos se va intalni cu comunitatea romaneasca.

Premierul Dacian Ciolos mai are programate intrevederi cu secretarul general al FAO, cu omologul sau pakistanez, Nawaz Sharif, si un dejun cu investitori americani in Romania, joi.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img