joi, 28 martie, 2024

Ciolos, replica la amenintarea lui Dragnea cu motiunea de cenzura

Distribuie:

Publicat:

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi seara, ca nu este impresionat de declaratiile liderului PSD, Liviu Dragnea, referitor la o eventuala motiune de cenzura dupa alegerile locale.

“Sunt declaratiile unui lider politic, le iau ca atare si sincer nu asta ma preocupa pe mine. Sigur ca Parlamentul, asa cum a numit acest guvern, poate, daca exista o majoritate, sa il si demita. Cred ca responsabilitatea oricarei decizii politice este in fata cetatenilor, a alegatorilor si nu vizavi de guvern. Am spus ca imi asum aceasta responsabilitate atata timp cat imi va fi acordata, in principiu, pana la sfarsitul anului, si nu ma impresioneaza astfel de declaratii”, a declarat Dacian Ciolos.

De asemenea, premierul Ciolos a vorbit si despre relatia cu partidele, precizand ca primele luni de guvernare au fost interesante, dar grele.

“Mai grele decat am crezut pentru ca asteptarea din partea oamenilor a fost mult mai mare decat as fi crezut eu. Daca la inceput relatia cu partidele politice a fost una normala, tensiunea apropierii campaniei electorale s-a simtit si in pozitionarea partidelor, am fost supusi mitralierii din toate directiile. Asteparile de a rezolva in cateva luni de zile probleme care treneaza de ani, daca nu in zeci de ani, au fost foarte mari. Am spus ca nu o sa destabilizam administratia schimband pe toata lumea, dar am observat ca au existat si incompetente in administratie si oameni care nu au venit acolo sa faca treaba, ci unii dintre ei sa servesca anumite interese si a trebuit in acest context sa gestionam o situatie incercand sa mentinem un anumit echilbru si stabilitate in societate”, a mai spus Ciolos.

Solicitat sa dea o nota Guvernului pe care il conduce, Ciolos a spus ca, daca s-ar raporta la propriile asteptari, ar da Executivului nota 7 si a anuntat ca va face o noua evaluare a ministrilor in iunie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img