News Flash:

Ciorba de iarna, reteta recomandata de celebrul bucatar Adrian Hadean

16 Februarie 2017
736 Vizualizari | 0 Comentarii
Ce poate fi mai potrivit in acest anotimp daca nu o ciorba care sa-ti incalzeasca simturile si sa te faca sa uiti de temperaturile de afara.

Ingrediente:

300 grame fleica de porc

200 grame morcovi

100 grame telina

3 litri supa de rata

500 mililitri apa

900 grame cartofi

1 lingurita boia

1 lingurita seminte de chimen

1 lingurita pasta de rosii

½ legatura patrunjel

1 catel de usturoi

300 ml lapte

Sare si piper

Pentru inceput, fleica de porc se taie in cuburi de o jumatate de centimetru, care se pune intr-o oala la foc mediu pentru a elimina toata grasimea. Se scoate carnea rumenita cu o spatula, iar in oala se adauga morcov ras si telina taiata cuburi. Cand s-au calit, se pun seminte de chimen, boia si o lingurita de pasta de rosii, amestecandu-se timp de un minut la foc mai mare. Se adauga supa degresata de rata, se mai adauga apa si o treime din cantitatea de cartofi, care se lasa intregi. Se lasa la fiert pana cand cartofii devin moi, timp in care se taie in cuburi mari si restul cartofilor. Intre timp, se toaca foarte marunt o jumatate de legatura de patrunjel si un catel de usturoi, care se amesteca cu un praf de sare. Francezii numesc asta persillade. Pentru a finaliza ciorba, se scot cartofii intregi, se dauga cuburile de cartofi. Pentru a evita ingrosarea supei cu faina si smantana, Adrian Hadean recomanda pisarea cartofilor intregi si adaugarea unei jumatati de polonic in ciorba, amestecand energic cu un tel. Urmatoarea etapa este inglobarea treptata a laptelui fierbinte, pana se ajunge la consistenta unei smantani. Supa se potriveste cu sare si piper din belsug. Se mai fierbe compozitia doua minute si se adauga persillade.

sursa: adevarul.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1029 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012201 (s)