joi, 28 martie, 2024

Ciubotica cucului, beneficii uimitoare pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Ciubotica cucului, o planta des utilizata în terapiile naturiste, datorita actiunii benefice asupra organismului uman, contine acid salicilic, saponine, vitamina C, betacaroten, saruri minerale, precum potasiu, calciu, sodiu, dar si flavonide, cunoscute pentru efectul antioxidant si cicatrizant.

Aceasta planta regleaza metabolismul si nivelul colesterolului, întareste sistemul imunitar si purifica sângele. De asemenea, este recomandata persoanelor cu afectiuni pulmonare, cardiace, renale, celor care sufera de insomnii, artrita, guta sau dureri de cap.

Lupta impotriva insomniilor si depresiei

Persoanele depresive sau care sufera de insomnii isi pot gasi un refugiu temporar intr-o cana de ceai de ciubotica-cucului. Ceaiul nu este un tratament al depresiei sau insomniei, insa este o solutie rapida in combaterea simptomelor inconfortabile asociate acestor afectiuni.

Sporeste fertilitatea femeilor

Ciubotica-cucului este considerata o planta a fertilitatii feminine. Compusii activi din planta modifica mucusul cervical si regleaza ovulatia, pentru obtinerea mai usoara si mai rapida a sarcinii.

Trateaza infectiile respiratorii

Ceaiul de ciubotica-cucului este un adjuvant important in tratarea unora dintre cele mai frecvente infectii respiratorii. Are proprietati calmante, expectorante (in tuse), fiind de folos in recuperarea dupa gripa, raceala, pneumonie sau bronsita.

Combate afectiunile renale si ale vezicii urinare

Infuzia din ciubotica-cucului este un remediu excelent pentru afectiunile tractului urinar. Ajuta la recuperarea mai multor afectiuni renale, datorita efectului depurativ puternic, si la eliminarea mai rapida a pietrelor din vezica urinara.

Trateaza tulburarile gastrointestinale

Preparat din flori sau radacini, ceaiul de ciubotica cucului este un tratament natural de exceptie pentru ameliorarea diverselor tulburari gastrointestinale: diaree, enterite etc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img