vineri, 29 martie, 2024

Clitorisul nu este doar pentru plăcerea feminină

Distribuie:

Publicat:

Clitorisul nu ofera doar plăcere. Utilitatea clitorisului este o curiozitate! Există deja două teorii despre funcția clitorisului, dar, după ce a analizat diferitele consecințe fiziologice ale excitației și orgasmului feminin, un cercetător englez a propus o a treia ipoteză bine susținută.

Când bărbații se excita, eliberează spermă esențială pentru reproducere. Când femeile se excita… este doar distractiv! Cu toate acestea, clitorisul este un organ dedicat în totalitate orgasmului feminin. Probabil inutil pentru reproducere, de ce a fost totusi amplasat acolo? Această întrebare îi chinuie pe oamenii de știință. Dacă încă nu sunt de acord, ies în evidență două teorii.

Prima teorie afirmă că clitorisul este un instrument foarte eficient pentru selectarea celui mai bun partener sexual. În ceea ce privește a doua, ea explică că stăpânul plăcerii feminine nu ar fi decât o relicvă. De fapt, în timpul formării sistemului reproducător al fătului, primele faze sunt identice pentru ambele sexe. Cu alte cuvinte, în această etapă, copilul nu este încă o fată sau un băiat, sistemul reproducător începe să se dezvolte în același mod. Ulterior, se diferențiază pentru a corespunde fie unui clitoris, fie unui penis. Astfel, contrar gândirii utilitare care susține că orice funcție a fost selectată prin evoluție pentru utilitatea sa, clitorisul pur și simplu nu ar fi putut fi eliminat de aceeași evoluție, deoarece nu are dezavantaje.

Clitorisul nu ofera doar plăcere

Dar asta nu contează pentru Roy Levin, om de știință englez, care tocmai a propus un al treilea rol pentru acest organ mic într-o evaluare a acestor funcții de reproducere. Ar exista la fel de mult pentru plăcere, cât și pentru reproducere. Roy Levin crede că clitorisul ar putea fi folosit pentru transportul și reținerea spermei. Dar cum ar putea face asta?

Când o femeie se apropie de orgasm, activează multe zone ale creierului. În plus, activitatea creierului provoacă modificări ale sistemului reproducător. Nivelul de oxigen vaginal crește, facilitând mobilitatea spermei. Aciditatea vaginală este parțial neutralizată. Corpul se pregătește pentru întâlnirea dintre spermă și ovul.

De asemenea, observăm o balonare care întârzie transportul spermei (în mod normal hiperactiv) pentru a-i da timpul să fie activat de factori vaginali, până la sfârșitul excitației sexuale. Toate aceste schimbări fizice ar permite spermatozoizilor să supraviețuiască mai bine și ar avea o importanță majoră pentru succesul reproducător, potrivit lui Roy Levin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img