vineri, 29 martie, 2024

Clubului Pensionarilor de la Huși ar urma sa fie reabilitat? VEZI AICI DECLARATIA PREFECTULUI DE VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a organizat o întâlnire cu reprezentanții pensionarilor și bătrânilor din județ, în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

În cadrul întrunirii, Ion Stamate, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Vaslui, a vorbit despre activitatea de anul trecut și problemele cu care se confruntă persoanele în vârstă din județ.

”La toate întâlnirile pe care le avem la Federație, dar și la Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice, dezbatem viața pensionarilor și facem propuneri de îmbunătățire a legii pensiilor, a condițiilor din spitale, a acordării medicamentelor, a transportului urban și interurban, timpul liber al pensionarilor. Din păcate, legea pensiilor nu are, încă, un proiect definitiv și nu se știe când va fi gata. Din partea noastră se fac multe propuneri, dar toate rămân fără răspuns. Dorim ca valoarea punctului de pensie să reprezinte 45 la sută din salariu mediu brut, dreptul pensionarilor de peste 70 de ani de a circula în mod gratuit cu trenul, creșterea numărului de călătorii, cu 50 la sută reducere, de la 3 la 6, stabilirea corectă a numărului pensionarilor, prin scoaterea din evidență a celor cu stagiul incomplete de cotizare și a celor cu pensie pe caz de boală”, a spus Ion Stamate.

Acesta a cerut Instituției Prefectului-județul Vaslui să inițieze discuții zonale cu pensionarii și instituțiile statului, pentru o revolvare mai rapidă a doleanțelor acestora.

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a promis că va ține cont de solicitare, urmând ca în perioada următoare să fie anunțat un program cu aceste întâlniri.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu se va implica și în reamenajarea Clubului Pensionarilor de la Huși, care nu este propice pentru activități cultural-artistice și sportive.

”Vom avea un dialog cu domnul primar Ciupilan și reprezentanții pensionarilor, pentru a găsi modalitatea de reabilitare a clubului, care nu oferă cele mai bune condiții. E nevoie de un asemenea club, fiind o bună oportuntiate de socializare pentru persoanele în vârstă”, a spus prefectul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img