joi, 28 martie, 2024

Cluburile de fotbal germane ar putea fi ajutate de stat pe fondul pandemiei cu COVID-19 – Federatia de fotbal a Germaniei cauta solutii

Distribuie:

Publicat:

Federaţia germană de fotbal (DFB) studiază măsuri de ajutorare pentru a susţine sectoarele acestui sport care sunt fragilizate din punct de vedere financiar de criza coronavirusului, a indicat miercuri preşedintele DFB, Fritz Keller, citat de AFP.

"DFB a procedat bine făcând nişte economii, putem conta pe o mică, dar binevenită plasă de siguranţă, pe care o utilizăm acum pentru ligile regionale", a declarat Keller.

"Nu doar cluburile mici sunt ameninţate, ci şi unele din Bundesliga, lucrurile merg de sus de tot până la Kreisliga (ultimul eşalon valoric – n. r.). Vrem să salvăm locurile de muncă a 250.000 de colaboratori permanenţi şi să ne ocupăm şi de cei care desfăşoară activităţi de voluntariat", a spus Keller.

El a amintit că federaţia nu are nici posibilitatea, nici dreptul să compenseze direct pierderile înregistrate de cluburi.

Tot miercuri, team managerul selecţionatei Germaniei, Oliver Bierhoff, a estimat că pandemia de coronavirus are consecinţe "dramatice" asupra situaţiei

financiare a cluburilor mici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img