joi, 18 aprilie, 2024

CM 2018. Portugalia, scoasa din competitie de Uruguay

Distribuie:

Publicat:

Uruguay s-a calificat, sambata seara, in sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Rusia, acolo unde va intalni Franta.

Selectionata sud-americana a invins-o in optimile de finala pe campioana Europei, Portugalia, cu 2-1.

Dupa Lionel Messi, si celalalt mare star al fotbalului mondial, Cristiano Ronaldo, paraseste turneul final.

Aventura campionilor europeni la Cupa Mondiala ia sfarsit inca din faza optimilor, dupa un meci echilibrat impotriva unei nationale a Uruguayului foarte solida.

Sud-americanii au deschis aproape imediat scorul, in minutul 7, cand Edinson Cavani a reluat excelent cu capul la o centrare la fel de bun a colegului sau din atac, Luis Suarez.

Cu un Cristiano Ronaldo tinut excelent in marcaj de fundasii uruguayeni, nationala lusitana a avut mari probleme in a-si crea ocazii la poarta adversa si, astfel, golul lui Cavani a fost singura reusita a primei reprize.

La scurt timp de la revenirea de la cabine, in minutul 56, Pepe a reusit egalarea cu o lovitura de cap, in urma unei centrari a lui Guerreiro.

Doar 6 minute a durat, insa, bucuria portughezilor, pentru ca acelasi Cavani i-a readus pe uruguayeni in avantaj cu un sut plasat la coltul lung, dupa o gafa a lui Pepe, care a sarit pe sub minge.

Pe final, portughezii au atacat cu toate liniile, inclusiv cu portarul, insa au fost lipsiti de lucidate si neinspirati la finalizare.

Uruguay merge mai departe si va avea parte de o noua confruntare de foc, cu Franta, intr-un joc programat pentru 6 iulie, la ora 17:00 – ora Romaniei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img