joi, 28 martie, 2024

CNA a amendat Romania TV cu 100.000 de lei. VIctor Ciutacu REACTIONEAZA

Distribuie:

Publicat:

Consiliul National al Audiovizualului a amendat postul de televiziune Romania TV cu suma de 100.000 de lei pentru discursul televiziunii din perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare legat de miliardarul american George Soros.. Suma a fost propusa de Orsolya Eva Borsos si a fost votata de sapte din cei unsprezece membri prezenti la sedinta de azi. Doi membri CNA au propus chiar amenda maxima, de 200.000 de lei, care insa nu a intrunit numarul minim de voturi (sase). A mai existat si o propunere de 50.000 de lei, insa nici aceasta nu a trecut la vot.

Jurnalistul Victor Ciutacu a declarat in aceasta seara ca a primit “cu dezgust” vestea amenzii impuse de CNA postului Romania TV. Precizand ca vorbeste in nume personal, Ciutacu spune ca se astepta la astfel de lovituri pentru postul TV: “Incearca sa ne sugrume din punct de vedere economic”.

In acest context, Victor Ciutacu a amintit inchiderea OTV de la inceputul anilor 2000.

“Daca tineti bine minte, OTV-ul l-au desfiintat (in 2012-2013 – n.r.) prin amenzi repetate neplatite. Noi nu cred ca suntem in halul in care sa nu putem platim amenzile. Pe de alta parte, este aceasta actiune concertata de convingere – printr-un soi de santaj emotional – asupra agentiilor de publicitate si a marilor cheltuitori, sa nu mai bage publicitate la noi si, in subsidiar, la Antena 3 (si uneori la B1 – depinde cine scrie apelul). Cu asta se ocupa oamenii astia”, a afirmat Victor Ciutacu.

Jurnalistul i-a pus la zid pe actualii membri CNA care si-au obtinut functiile la propunerea PSD sau a guvernelor din care PSD facea parte. “M-am uitat si eu la cum s-a votat, m-am uitat la cum s-a propus, ma uit cu cata satisfactie voteaza amenzi PSD-istii din CNA si cei trimisi de guvernele si puterile PSD din CNA. Pentru ce? Pentru ca am spus ca oamenii lui Soros isi fac treaba? Pai, dar PSD-istii, in primul rand, au fost principalii beneficiari in urma acestei campanii electorale a povestii cu Soros. Dar nu mai conteaza, ca asa e cand schimbi stapanul… Altfel, e dezgustatoare atitudinea CNA, dar eu nu mi-am facut niciodata iluzii ca oamenii aia ar putea gandi altfel decat o turma. E o turma care se duce la mai multi sau la mai putini. Asa au fost invatati”, a punctat Ciutacu.

Alta nemultumire a lui Victor Ciutacu s-a referit la procedura care obliga o televiziune ca intai sa plateasca amenda primita de la Consiliul National al Audiovizualului, dar aceeasi lege abia apoi permite recuperarea in instanta a banilor.

„Mi se pare absolut oribil ca, in conformitate cu legislatia audiovizuala, intai esti obligat sa platesti si abia dup-aia poti sa contesti in instanta. Nicaieri intr-o lume normala nu s-a intamplat asa ceva! In mod normal, te judeci. Dar asa e statul roman… Si, cand castigi procesul cu CNA-ul, te trimit… Spre exemplu, in cazul meu s-a mai intamplat cand eram la Antena 3: castigi ulterior in instanta si te trimit la Ministerul Finantelor sa-ti iei banii, pentru ca banii provin de la bugetul de stat. Adica ei te amendeaza, iar tu recupereaza banii de unde apuci! O mizerie! De altfel, tot ce se intampla e o mizerie. CNA-ul, daca ma-ntrebi pe mine, nici n-ar trebui sa existe. Isi face de treaba sub presiunea strazii”, a detaliat jurnalistul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img