vineri, 19 aprilie, 2024

CNADNR: Restrictii de circulatie in 5 judete

Distribuie:

Publicat:

Circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone va fi restrictionata joi, pana la ora 20,00, pe drumurile nationale din 5 judete, aflate sub avertizare de Cod portocaliu de canicula si disconfort termic, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Meteorologii au prelungit pana vineri atentionarea Cod portocaliu de canicula valabila pentru cinci judete din vestul tarii. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, joi, 13 august, judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin se vor afla sub Cod portocaliu de canicula. Aici vor fi temperaturi maxime de 37 — 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

‘In baza prevederilor articolului 44 alin. 2 al Ordonantei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificarile si completarile ulterioare, este instituita interzicerea temporara a circulatiei vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe drumurile nationale si autostrazile din judetele afectate din zonele mai sus mentionate, cu exceptia: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala; vehicule care participa la interventii in caz de forta majora; transporturi funerare; transporturi postale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanti; transporturi de marfuri sub temperatura controlata; transporturi pentru tractari vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii; transporturi apa imbuteliata; transporturi produse provenite din exploatari agricole’, se spune in comunicat.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img