joi, 25 aprilie, 2024

CNAIR, anunt despre Autostrada Transilvania: S-a desemnat constructorul pentru un nou lot

Distribuie:

Publicat:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a finalizat, vineri, procesul de reevaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii „Realizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Lotul 1: Târgu Mureș – Ungheni și Drum de legătura – relicitare”.

Decizia a fost luată în baza deciziilor de soluționare a contestațiilor emise de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și de către Curtea de Apel București, potrivit unui comunicat de presă al Companiei.

„Prin urmare, CNAIR SA a desemnat câștigătorul contractului ca fiind Asocierea Itinera Spa – Retter Projectmanagement SRL cu o valoare a propunerii financiare de aproape 210 milioane lei fără TVA, echivalentul a 44,6 milioane euro fără TVA”, au precizat reprezentanții CNAIR, potrivit Mediafax.

Obiectul principal al contractului îl reprezintă execuția lucrărilor pentru realizarea tronsonului de autostradă în regim de Fidic Roșu: Lotul 1 – Târgu Mureș – Ungheni în lungime de 4,5 kilometri și a unui drum de legătura în lungime de 4,7 kilometri.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 18 luni.

„Menționăm că ofertantul declarat câștigator a ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de 9 ani. Procesul de semnare a contractului va putea fi inițiat doar după expirarea noii perioade de depunere a contestațiilor, adică 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii”, au menționat reprezentanții CNAIR.

În situația în care vor fi înregistrate contestații împotriva noului rezultat al procedurii, CNAIR va trebui să aștepte și soluționarea acestora în vederea inițierii procesului de semnare a contractului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img