vineri, 19 aprilie, 2024

CNAIR da asigurari ca expirarea autorizatiei pentru portiunea de 4,5 km din A3 nu afecteaza derularea proiectului

Distribuie:

Publicat:

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că expirarea autorizaţiei pentru porţiunea de 4,5 km din A3 vine în contextul în care proiectul se află în litigiu și nu afectează desfăşurarea acestuia, anunță MEDIAFAX.

Alin Şerbănescu a declarat că obţinerea autorizaţiei de construcţie este ultimul pas care va permite desfăşurarea lucrărilor.

Potrivit acestuia, contractul aferent construcţiei celor 4,5 km ai Autostrăzii 3 dintre Aeroportul Transilvania (Ungheni) şi sud-vestul oraşului Târgu Mureş (plus drum legătură conexiune cu zona Promenada Mall/Metro) nu este încă semnat, întrucât firmele care au licitat încă sunt implicate în procesul juridic.

"Proiectul se află în litigiu. Abia după ce primim un răspuns din partea instanţei, vom obţine o nouă autorizaţie. Expirarea autorizaţiei nu înseamnă nimic, nu împiedică cu nimic desfăşurarea proiectului. E o temă aruncată în spaţiul public doar pentru a stârni anumite emoţii. Contractul de execuţie nu a fost încă semnat. Aşteptăm o decizie din partea instanţei", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Reacția lui Alin Șerbănescu vine după ce Asociaţia Pro Infrastructură a anunţat, marți, pe Facebook, că autorizaţia de construire pentru porţiunea de 4,5 km a Autostrăzii 3 dintre Aeroportul Transilvania (Ungheni) și sud-vestul orașului Târgu Mureș (plus drum legătură conexiune cu zona Promenada Mall/Metro) a expirat încă din luna aprilie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img