marți, 16 aprilie, 2024

Coalitia pentru Familie se delimiteaza de scandalul din timpul filmului ”120 BPM”

Distribuie:

Publicat:

Coalitia pentru Familie si Comitetul de initiativa cetateneasca pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constitutia Romaniei transmit ca „au luat act cu ingrijorare de dezinformarea concertata propagata in spatiul public constand in acuzatia de implicare in evenimentul din 04.02.2018 de la Muzeul National al Taranului Roman”, precizeaza presedintele CpF, Mihai Gheorghiu, intr-un comunicat remis redactiei stiripesurse.ro. Pe 4 februarie, un grup de persoane a intrerupt difuzarea unui film la Muzeul Taranului Roman, pe motiv ca productia ar promova homosexualitatea.

„Coalitia pentru familie, Comitetul de initiativa cetateneasca pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constitutia Romaniei si presedintele comitetului de initiativa cetateneasca nu intervin in viata interna a niciunei institutii, nici in viata privata a niciunei persoane. Nu organizeaza proteste spontane, nu participa la protestele unor terti si considera demnitatea fiecarei persoane ca fiind un atribut inalienabil. NEGAM categoric orice implicare in acest eveniment si ne exprimam consternarea fata de usurinta cu care sunt construite astfel de atacuri si linsaje mediatice impotriva carora intelegem sa formulam toate demersurile prevazute de lege.

Credinta si actiunile noastre sunt publice si neechivoce. Consideram ca evenimentul de la MNTR si consecintele lui vatamatoare la adresa noastra, prin denigrarea la care suntem supusi si acuzatiile fara niciun fundament care ni se aduc, reprezinta reflexia unei agende ideologice, un atac grav asupra democratiei si asupra drepturilor fundamentale ale omului in masura in care nu ne sunt respectate valorile si demnitatea prin incercarea de dizolvare a fundamentelor educatiei si culturii europene”, se arata in comunicatul citat.

Proiectia unui film despre adolescenti homosexuali, intrerupta: 'Romania nu e Sodoma si Gomora'

Coalitia pentru Familie solicita institutiilor statului, respectiv Ministerului Culturii si Identitatii Nationale sa cerceteze in ce masura difuzarea productiei artistice care a generat evenimentul de la MNTR se inscrie in Misiunea Muzeului, iar Ministerului Educatiei Nationale sa cerceteze cadrul in care a fost organizata dezbaterea cu elevi asupra aceluiasi film artistic si masura in care a existat acordul parintilor si au fost respectate dispozitiile legale privind vizionarea filmului de catre minori.

„Daca aceste intrebari si solicitari publice pe care le facem ca simpli cetateni romani, fara a avea nicio legatura cu evenimentul de la MNTR, vor atrage atacuri personale si hartuiri ca cele practicate in prezent, aceasta va reprezenta o dovada in plus a nivelului de limitare a libertatii de exprimare si de incalcare a drepturilor fundamentale in societatea romaneasca.

Ne exprimam, de asemenea, ingrijorarea fata de valul de calomnii, atacurile la persoana, dezinformarea, linsajul public devenite comportament curent, banalizate si considerate indreptatite atunci cand sunt indreptate asupra persoanelor sau personalitatilor publice cu vederi conservatoare. Toleranta, respectul si spiritul democratic se dovedesc in comportamentul afisat fata de toti cetatenii acestei tari. Dubla masura, in schimb, arata ca aceste valori sunt doar o fatada in spatele careia se afla un spirit gregar si antidemocratic.

Tonul folosit de Comitetul de initiativa cetateneasca pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constitutia Romaniei si de sustinatorii initiativei cetatenesti, inclusiv Coalitia pentru Familie, a fost intotdeauna construit in cea mai eleganta si civica modalitate de exprimare, iar acuzatia ca am avea orice minima legatura cu protestul in cauza nu este doar nefundamentata, ci si construita ca un atac direct la adresa parcursului democratic al initiativei cetatenesti semnate de 3 milioane de cetateni romani”, se mai arata in comunicat.

Coalitia pentru Familie, Comitetul de initiativa cetateneasca pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constitutia Romanie si presedintele comitetului de initiativa cetateneasca solicita  „incetarea de urgenta a acestor atacuri personale bazate pe dezinformare si calomnie”, impotriva carora se vor exercita „toate demersurile legale”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img