joi, 18 aprilie, 2024

Cod galben de inundatii pentru mai multe rauri din Romania! Ce judete sunt afectate

Distribuie:

Publicat:

Au fost emise in urma cu putin timp mai multe avertizari Cod galben de inundatii pentru rauri din judetele Arad, Timis si Brasov pentru urmatoarele ore. 

Meteorologii avertizeaza ca fenomenele severe si furtuniile vor continua si in orele urmatoare. De altfel, incepand de maine seara urmeaza o racire accentuata. Vom avea parte de ploi si intensificari ale vantului in mai multe zone din tara…

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), in intervalul 20.06.2018, ora 20:35 – 21.06.2018, ora 03:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentia pe raurile mici din bazinul hidrografic Bega Veche – bazin superior, judetele Arad si Timis.

Avertizare de inundatii pe mai multe rauri

„Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Apa Mare – bazin superior”, avertizeaza INHGA.

Pana la ora 24:00, se pot produce inundatii pe raurile mici din bazinele hidrografice: afluentii de stanga ai Oltului aferenti sectorului aval S. H. Podu Olt – amonte S. H. Feldioara, judetul Brasov. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinul hidrografic Barsa – bazin superior.

De asemenea, pana la ora 23:00, in urma precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie pe raurile mici din bazinul hidrografic Bega – afluentii aferenti sectorului amonte S. H. Balint, judetul Timis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img