vineri, 29 martie, 2024

Coenzima Q10 incetineste boala Parkinson

Distribuie:

Publicat:

In lipsa acestei enzime prezente in toate celulele vii pur si simplu corpul nostru nu ar putea functiona intrucat ea asigura energia necesara pentru ca functiile sa se realizeze, afirma specialistii. Pe masura ce imbatranim, nivelul de coenzima Q10 se reduce. „Obiceiurile alimentare, stresul, infectiile pot, de asemenea, sa afecteze capacitatea organismului de a asigura cantitati adecvate de coenzima Q10“, explica Earl Mindell in „Noua biblie a vitaminelor“, potrivit adevarul.ro.

Potrivit acestuia, s-a demonstrat ca aceasta enzima are multe dintre proprietatile vitaminei E crescand nivelul de energie, ameliorand functionarea inimii si ajutand la vindecarea afectiunilor gingivale, precum si la intarirea sistemului imunitar. Potrivit unui studiu al Institutului National de Afectiuini Neurologice si Atac Cerebral din SUA, aceasta enzima reduce rata de deteriorare a celulelor nervoase in cazul bolii Parkinson. Cercetatorii cred ca coenzima Q10 actioneaza prin imbunatatirea functionarii mitocondriilor – celulele energetice ale organismului  care produc energie la nivel celular.

Multe persoane in varsta, mai spune Mindell, cu diverse probleme la inima au raportat o crestere semnificativa si aproape imediata a nivelurilor de energie in urma suplimentelor cu Q10, iar persoanele cu angina au spus ca a fost mai eficienta in reducerea sau eliminarea durerilor decat alte medicamente traditionale. Coenzima Q10 se gaseste in cereale, carne, legume, oua si produse lactate, insa cantitatea in care apare se reduce semnificativ in functie de procesarea alimentelor, metodele de preparare sau pe masura ce creste timpul de stocare. Ca supliment, Mindell recomanda o capsula de 30 mg de maximum 3 ori pe zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img